Szülővárosa ellen is győzne

Nyáron tért vissza Pécsre Puskás Gábor, aki játszott már a PMFC-ben Márton Gábor kezei alatt, akkor az ificsapatban. A Szekszárdról érkező játékos személyes célként tűzte ki maga elé a bajnoki címet, és a szülővárosa elleni győzelmet.

Mire emlékszel vissza a Szekszárdi UFC tavalyi pécsi vendégjátékáról?

– Szerencsénk volt, mert a Pécsnek nagyon sok helyzete adódott az elején. A félidő vége előtt nem sokkal szereztük a gólt, majd utána szépen beálltunk védekezni. Egyben volt a társaság, majd pedig hősies küzdelem árán, megtartva előnyünket nyertünk 1-0-ra.

Szekszárd szülötteként sokat jelentett ott futballozni?

– Jó érzés volt ott focizni, magaménak éreztem a tavalyi szekszárdi gárdát. Nagyon sokan ismertük egymást korábbról, ha nem is együtt nőttünk fel, de mindig tudtuk, ki merre és hol jár éppen. Úgy mondanám, hogy egy nagy család voltunk.

Ebben a tekintetben mi a helyzet a PMFC-vel?

– Kezdem magaménak érezni. Tudtam, hogy hova érkezem. 17 évesen Márton Gábor kezei alatt már játszottam a PMFC ificsapatában. Akkor hosszabb távra terveztem itt, sajnos nem úgy jött ki a lépés. Ugyanakkor azt is tudom, hogy nekem itt feladatom van, amit el kell végeznem és nagyon remélem, hogy ennek eredménye az NB II-be jutás lesz.

21433117_1548980675122841_1163743723086560640_n

Miben más itt játszani, mint mondjuk az előző klubcsapatodnál?

– Teljesen mások az elvárások Pécsen, mint mondjuk Szekszárdon. Itt nincs mese, bajnokságot kell nyernünk. Ez nem csak a klub és a felnőtt csapat érdeke, magam elé is személyes célként tűztem ki. Nincs sok lehetőséged hibázni, ha a PMFC-nél mondjuk becsúszik egy-egy rossz passz, akkor azt nagyon gyorsan korrigálnod kell.

Saját magad eddigi teljesítményével mennyire vagy elégedett?

– Az elején nem ment annyira a játék. Szoknom kellett a közeget, de úgy gondolom, egyre jobban belejövök. Nagyon örülök, hogy a Hódmezővásárhely ellen sikerült megszereznem pécsi színekben az első bajnoki gólomat, illetve, hogy a Szentlőrinc ellen gólpasszt adtam.

Gondolom, azért ennyivel nem elégszel meg, hiszen ráfordultunk az őszi hajrára.

– Remélem, folytatni tudom ezt az utat. Szeretnék mindig egy kicsivel többet hozzátenni a csapat sikeréhez, jó szerepléséhez. Legyen szó akár egy újabb gólról, vagy egy azt megelőző passzról. A lényeg, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük össze.

Akár most szombaton, a volt klubod ellen?

– Természetesen, igen. Számomra különleges lesz a hétvégi mérkőzés, hiszen volt csapatom, egyben szülővárásom gárdája ellen fogunk játszani. Ettől eltekintve ugyanolyan mérkőzésre számítok, mint a többi, nekünk győzni kell, hiszen ez a legfontosabb!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram