Meccstörténelem: Pécs – Szekszárd

Szombat délután 13:30-tól hazai pályán javíthat a PMFC, amely az NB III Közép-csoport előző fordulójában egy hétmeccses győzelmi szériát maga mögött hagyva két pontot Mórahalmon hagyott. Márton Gábor tanítványai november 4-én saját törzsközönségük előtt kapaszkodhatnak vissza a tabella csúcsára, de az biztos, hogy a vendégként a Stadion utcába látogató Szekszárdi UFC nem adja majd könnyen magát.

Az egymástól hatvan kilométerre lévő két gárda jogelődjei a hetvenes évek derekán, az 1975/76-os, illetve az azt követő 1976/77-es másodosztályú pontvadászatban ádáz csatákat vívtak egymással. Abban az időben a baranyaiak Pécsi Munkás SC, míg a tolnaiak Szekszárdi Dózsa SE néven szerepeltek a bajnokságban. Mint tudjuk, az azóta eltelt évtizedek során sok minden megváltozott a két klub háza táján.

Szombati vendégeink, a Szekszárdi UFC 1992-es megalakulása óta a sárga-fekete színekre esküszik, ebben a formában pedig tavaly október 8-án találkoztak eddig először és utoljára a baranyai piros-feketékkel Pécsen. Sajnos az NB III Közép-csoport 10. fordulójában lejátszott egymás közti bajnokiból nem a PMFC került ki győztesen. Bár a találkozón a hazaiak támadtak többet, a félidő előtt nem sokkal esett Nagyváradi Olivér-gól végül döntőnek bizonyult.

A nyár óta a PMFC-t erősítő Puskás Gábor tagja volt a tavaly Pécsett győzni tudó Szekszárd csapatának. A játékossal ennek apropóján a napokban olvashattak egy interjút a pmfc.hu-n, amelyben a játékos nem csak a szülővárosának csapatában eltöltött időszakáról beszélt, visszaemlékezésében elárulta, mi döntött akkor a javukra. Focistánk ennek ellenére személyes célként tűzte ki maga elé a sárga-feketék elleni győzelmet.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram