6 pontos rangadó jön

Vasárnap, az NB III Közép-csoport 14. fordulójának 13:30-kor kezdődő záró mérkőzésén a tabella második helyén álló PMFC a tőle egy ponttal lemaradó, így az ötödik pozícióban tanyázó FC Dabas otthonába látogat. Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunknak a november 12-edikei összecsapás lesz az utolsó idegenbeli fellépése az őszi szezonban, ráadásul az élmezőny sűrűsége miatt létfontosságú lenne egy újabb piros-fekete győzelem.

A tényeket szem előtt tartva leszögezhetjük, Dabasra idén nem nyerni járnak a riválisok. Erős Károly alakulata eddigi 7 hazai bajnokijából csupán 1-et veszített el, emellett 1-szer végeztek döntetlenre, míg a többi 5 esetben otthon tartották a három pontot. Pályaválasztóként szép skalpokat gyűjtöttek, hiszen 3-1-re győzték le a Szentlőrincet, az Iváncsát, és a jelenleg listavezető Tiszakécskét is, a harmadik helyezett Dunaújváros ellen 3-2-re, míg a Mórahalom ellen 4-1-re győztek.

15109414_1238869012800677_7730698790943830521_n

A Pest megyeiekről ezzel együtt elmondható, hogy szeptember elejétől tarják veretlenségi sorozatukat, ami jelenleg már 10 mérkőzésesre duzzadt, és ami talán még ennél is figyelemre méltóbb, hogy zsinórban 7 bajnoki mérkőzésükön győzedelmeskedtek. Ráadásul ezek közül több, dobogóra és akár a végső győzelemre is esélyes csapatot is két vállra tudtak fektetni a piros-fehérek. Mondjuk, azért a pécsiek sem szerénykedhetnek, akik legutóbbi 9 tétmeccsükből 8-at sikerrel vettek, 1-en pedig döntetlent játszottak.

A dabasiak hazai környezetben 19 gólt szereztek és 9-et kaptak, ezzel szemben Márton Gábor legénysége vendégként játszva 15-ször volt eredményes, míg a kapunkat 7 alkalommal vették be. A számok tükrében kijelenthető, vérbeli rangadó vár a mecsekaljaiakra, továbbá előre borítékolható, hogy amelyik csapat vasárnap be tudja zsebelni a három pontot, az óriási lépést tehet afelé, hogy szerencsés esetben akár az élen tölthesse a közeledő téli szünetet. Az élmezőny tehát nagyon egyben van, nem lesz egyszerű, de mindenképpen győzelmet kell aratnunk Dabason!

A november 12-én, vasárnap 13:30-kor kezdődő FC Dabas – PMFC NB III-as találkozóra csak a helyszínen tudnak belépőt vásárolni a szurkolók. A felnőttjegy ára 800, míg a nyugdíjas 500 Forint. Belépés a Pálya utca felőli kapun, amelyet várhatóan egy órával a kezdősípszót megelőzően nyitnak meg. A találkozót élő, szöveges tudósításunkon keresztül követhetik, a pmfc.hu-n. Kérjük a csapatunkat elkísérő szurkolókat, hogy kizárólag sportszerű keretek között biztassák a piros-feketéket!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram