Mindig támadó felfogásban

Tíz forduló óta veretlen az NB III Közép-csoportjának második helyén álló PMFC, amely a bajnokság legutóbbi fordulójában az FC Dabas ellen aratott fontos idegenbeli győzelmet. A múlt vasárnap 3-1-re megnyert találkozón három gólunkból kettőt Koller Krisztián jegyzett. Középpályásunk – akinek ez volt a második duplázása az őszi szezonban – előbb tizenegyesből, majd akcióból vette be a dabasiak hálóját, ezzel eldöntve a három pont sorsát. Koller Krisztián szerint labdarúgócsapatunk ismét fontos sikert aratott, emellett reménykedik benne, hogy amíg a mieink sikerrel veszik a hátralévő két fordulót, addig az éllovas Tiszakécske pontokat veszít.

Mint mondanál annak, aki nem látta a dabasi vendégjátékunkat?

– Mindenképpen nézze meg – kezdte nevetve 34 esztendős focistánk. – Az ellenfél játékstílusából adódóan érezhető volt belülről a feszültség, de sikerült ezt helyén kezelnünk. Remekül mentünk bele az összecsapásba. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, a két gólon kívül több helyzetünk is adódott. A dabasiak helyenként elég durván játszottak, majd a második félidőben az emberelőny után valamiért elkezdtünk kapkodni, ami eddig nem volt ránk jellemző. Aztán a kétes tizenegyesből szépítő hazaiak fellelkesedtek, ennek ellenére szerintem nem forgott veszélyben a győzelmünk. Mindenesetre a végén sikerült egy újabb góllal lezárnunk a találkozót. Egészében vége fontos sikert arattunk, és a két hazait is mindenképpen be kell húznunk.

Dabas_-Pmfc_1-025_1

Az eddig lejátszott 14 bajnoki során szerzett 39 gól sokat elmond a csapat erejéről, nem?

– A játékfelfogásunkból kiindulva nem meglepő, hogy mi rúgtuk eddig a legtöbb gólt a bajnokságban. Köztudott, hogy csapatunk mindig támadó felfogásban lép fel, de ez a helyzetek számában is megmutatkozik. Az év elején nehezen találtuk meg a góllövő cipőt, kimaradtak a lehetőségek. Szerencsére ezen átlendültünk és beindítottuk a gépezetet. Szinte nincs is olyan meccs, amikor két gólnál kevesebbet rúgnánk. Szerintem ez elég biztató és egyben sokatmondó. A másik dolog, hogy a riválisok közül mi kaptunk a legkevesebb találatot. Az őszi szezonban hét alkalommal nem tudtak túljárni a kapusaink eszén. Ennek az eredménye, hogy megtáltosodtunk és ott vagyunk egy pontra az első helytől. Reménykedem benne, hogy amíg mi megnyerjük a hátralévő két bajnokit, addig a Tiszakécske pontokat hullajt el valahol.

Az idei évből hátralévő két meccs közül elsőként az újonc Iváncsát látjuk vendégük. Mire számítasz ellenük?

– Leszögezném, hogy mindenképpen győzelmet várok szombaton. Bevallom, nem tudom, hogy milyen játékerőt képviselnek, ugyanis még nem láttam az Iváncsát személyesen futballozni. Számukra bizalomra adhat okot, hogy a Fejér megyei I. osztályból felkerülve ott vannak az élboly mögött. Nyolc győzelmük során sikerült nem kis skalpokat begyűjteniük, hiszen megverték a Dunaújvárost, illetve a SZEOL gárdáját is. Másoktól azt hallottam róluk, hogy inkább a játszós csapatok közé tartoznak, és nem a defenzív bunkerfocit részesítik előnyben. Úgy gondolom, a keretünket és a csapatunk formáját elnézve csak a győzelem fogadható el hazai pályán. Ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat, mindenképpen itthon kell tartanunk szombaton a három pontot.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram