Meccstörténelem: Pécs – Szeged

Labdarúgócsapatunk szombaton hazai pályán rangadóval zárja a 2017-es évet!

Egyes feljegyzések szerint Pécs és Szeged focicsapatai között a mindenkori legmagasabb vonalban 40 összecsapás zajlott le. Akkor, amikor még az egyik oldalon a Pécsi Dózsa, majd a PMSC kezdője nézett farkasszemet a Szegedi Haladáséval, aztán a Szegedi EAC-éval, a Szegedi EOL-éval, a Szegedi AK-éval, majd a Szeged SC-ével. A 40 találkozóból a baranyaiak 19-szer jöttek ki győztesen, de megesett 9 döntetlen és 12 szegedi siker is.

Fontos azonban leszögezni, hogy a november 25-én, az NB III Közép-csoport 16. fordulójában a Stadion utcába látogató SZEOL SC nem jogutódja a fentebb felsorolt alakulatoknak. A klub alapítása 1993-ra tehető, eleinte kizárólag utánpótlás nevelő szándékkal hozták létre. 2014. nyaráig ráadásul Tisza Volán SC néven szerepeltek, felnőtt csapatot a 2005/2006-os évadban indítottak először a Csongrád megyei I. osztályban.

A most szombaton következő NB III-as találkozó ebből kifolyólag a második párharc lesz a PMFC és a SZEOL SC között. A korábbira az idei nyitómeccsen került sor, akkor piros-feketék 2-1-re kikaptak Szegeden. Siha Zsolt alakulatának az első félidő végén sikerült vezetéshez jutnia, majd a második játékrészben Koller Krisztián egyenlített, de a hajrában ismét gólt szereztek a kék-feketék. Pedig ott a miénk lehetett volna a három pont, ha koncentráltak vagyunk a kulcsszituációkban és jól sáfárkodunk lehetőségeinkkel.

Dabas_-Pmfc_1-068

Minden bizonnyal a hétvégi mérkőzésen is meg kell majd szakadniuk a mecsekaljaiaknak a három pont itthon tartásáért. Fontos lenne ugyanis győzelemmel zárni az idei év utolsó tétmeccsét. Már csak amiatt is, mert az élmezőny továbbra is elég sűrű. A záró fordulóban a listavezető Dunaújváros (34 pont) a bennmaradásért harcoló Hódmezővásárhely otthonában, a második helyezett Tiszakécske (33 pont) Szekszárdon, míg az 5. FC Dabas (27 pont) a Honvéd II. tartalékcsapatánál vendégszerepel.

A Szeged elleni évadzáró rangadóra már megvásárolhatóak a jegyek elővételben is a klubházban. A belépőket november 25-én keresse a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. Kapunyitás: 12:00-tól. A belépők ára egységesen 500 Forint, ugyanakkor 14 év alatt és 65 éves kor felett ingyenesen tekinthető meg az összecsapás.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram