A védelem stabil lábakon áll

Miként szurkolóink megszokhatták, folytatjuk őszi szezon-visszatekintő sorozatunkat. Nemrég a PMFC rúgott góljait vizsgáltuk, amit itt olvashat el, ezúttal pedig a csapat kapott találatait vesszük sorra, amiből kiderül, az NB III Közép-csoportjának őszi szezonja során miként teljesítettek védőink és a kapusok, vagyis a piros-feketék hátsó szekciója. A táblázatra tekintve világosan látszik, hogy a harmadik helyen telelő mecsekaljaiak többek között azzal is dicsekedhetnek, hogy az egész mezőnyt figyelembe véve a legkevesebb gólt kapták. A SZEOL SC-vel megegyezően 14-szer zördült meg a hálónk, ebből kétszer büntetőből.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ilyen kevés bekapott góllal sem az előttünk telelő Tiszakécske, sem a listavezető Dunaújváros sem rendelkezik. De kicsit jobban szétnézve is eredményesen zárt a baranyaiak védelme, hiszen keleten a feljutásra leginkább esélyes Monor 16 forduló alatt 12-t, míg a Nyugati-csoport első helyezettje, a Kaposvár gárdája ugyanennyi lejátszott bajnoki találkozó során 14-szer volt kénytelen saját hálójából kihalászni a labdát. Ám, hogy ezt az elenyészően kevés gólt a meccsek mely periódusában kaptuk, arról a megszokott módszer szerint kapunk képet.

Pmfc-Szeol-055

Ezúttal is negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet. Így kiderül, hogy az első tizenöt minutumban két esetben kaptunk gólt, míg a 16-tól a 30. percig szintén két alkalommal jártak túl a védelem eszén. Az első félidő harmadik részében, a 31-től a 45. percig három ellenakció fejeződött be mezőnygóllal. Az első félidők során tehát összesen hét gólt kaptunk be, miként a második játékrészek alkalmával is. A folytatást követően, a 46-tól a 60. perc között négy esetben zördítették meg a hálónkat. A 61-75. játékperc közötti időben megúsztuk egy „mattal”. Végül a 76-90. perc között két ízben végezhettünk el be nem tervezett középkezdést.

Labdarúgócsapatunk mellett szól, hogy az ősszel lejátszott 16 bajnoki forduló során 8 olyan mérkőzésünk volt, amelyet lehoztunk kapott gól nélkül. A többi 8-on viszont sajnos nem sikerült ez a bravúr. A pécsi porta őrzését Gőcze Gergőre 12-szer bízta rá a szakmai stáb, ezek során hálóőrünk 6-szor bevehetetlenné tette a kapunkat, 10 lövésre azonban már hiába vetődött, nem tudott menteni. Együttesünk másik hálóőre, Sólyom Csaba pedig 4-szer volt kezdő ősszel, ő 2 esetben hozta le kapott gól nélkül aktuális mérkőzését, de még így is 4 labda utat talált valahogy mellette a kapunkba.

LOF_0517

Az őszi idényben összesen csak 3-szor kaptunk ki: a nyitányon a SZEOL SC-től 2-1-re, kicsivel később itthon a Honvéd II-től 1-0-ra, majd utána idegenben a Tiszakécskétől 3-1-re. Ezeket a kudarcokat persze nem lehet csak a védőkre, vagy az éppen a gólvonalon álló kapusra fogni, hiszen szinte mindegyik vereséggel zárt találkozón megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre. Sőt, legtöbbször akár még a fordításra is, ám a támadószekció meglehetősen rosszul használta ki adódó lehetőségeit. Törekedni kell rá, hogy tavasszal ne csússzanak be ilyen betlik, mindezek mellett úgy tűnik, a pécsi védelem, még ha néha felforgatott is, de stabil lábakon áll.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram