U16

U16: Félévértékelő

IMG_6973

A PMFC U16-os csapatának irányítását nyáron Schneider Gábor vette át, aki korábban játékosként és edzőként is megfordult a piros-fekete klubnál. A tréner bemutatkozása nem sikerült jól a pécsi gárda élén a korosztályos II. osztályú bajnokságban, ugyanakkor utána már több sikert is elkönyvelhettek, így 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 7 vereséggel a táblázat 9. helyén zárták az őszi szezont.

– Ha egy félévet értékel az edző, akkor ott mind az objektivitást és mind a szubjektív tapasztalatot figyelembe veszi – kezdte Schneider Gábor. – Nyáron új emberként, egy új csapat élén kezdtem el a közös munkát. Első lépésben a klub által meghatározott filozófiát kellett elsajátítani és ezt elméletben és gyakorlatban átadni a játékosoknak.

Schneider Gábor félévértékelőjében többek között azt is elmondta, hogy ha a teljesítmény objektív részét nézi, akkor a csapat a gyűjtött 22 ponttal elérte az akadémiavezető által meghatározott cél egy részét. A megszerzett pontok oldaláról megközelítve az őszi idény sikeresnek mondható. Szerinte ugyanakkor merészebb terveik is lehetnek.

– A fejlődést nem csak pontokban mérik, ezért napról-napra az edzéseken és a mérkőzéseken lehet megdolgozni. Véleményem szerint a csapat kondicionálisan, technikai-taktikai téren és mentálisan is előrelépett, de a labdarúgás minden szegmensében lehet és kell is fejlődnünk. Egy jó közösséget alkotunk, megfelelő hozzáállással és elkötelezettséggel a jövő szempontjából merészebb terveket is kitűzhetünk – vélekedett az edző.

Schneider Gábor azzal zárta gondolatmenetét, hogy felelevenítette klub mottóját, miszerint: „Az akarat legyőzni a tehetséget, ha az hagyja magát.”! A PMFC U16-os csapatának edzője végezetül kellemes ünnepeket kívánt valamennyi labdarúgást szeretőnek, egyúttal pedig megköszönte mindenkinek a félév során nyújtott támogatást.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

Névtelen

Keményen küzd, hogy bizonyíthasson

Rengeteg fárasztó, monoton munka van Szabó Richárd mögött az elmúlt hónapokban. Nyáron igazolt 21 éves védőnk már több mint 3 hónapja törte bokáját, azóta viszont ...