Pécsi Dózsa: Torino, végállomás!

Névtelen-26

A Pécsi Dózsa nagy menetelése az Európai Városok Kupájában (EVK), a harmadik fordulóban ért véget, hiszen a lila-fehér labdarúgók 1970 decemberében kétszer is kikaptak az olasz Juventus együttesétől.

A visszavágóra repülővel érkezett meg a magyar különítmény Milánóba. Onnan busszal vitték őket a meccs helyszínére. A visszaemlékezések alapján olyan szállodában kvártélyozták el őket, ami kissé gyanús volt. A portás, a szakács, meg a pincér is ugyanaz a személy volt.

A szegény rokon tehát megérkezett Itáliába, ahol december 16-án, szerdán rendezték az összecsapást. Amit a hazaiak 2-0-ra megnyertek, de úgy, hogy a 37. percben Máté János kihagyott egy 11-est. Pontosabban Tancredi látványosan, szabálytalanul elmozdult a gólvonalról, jó két méterre kilépve a háló előteréből.

Egyértelműen „csalás” történt, amit a partjelző be is intett, de az angol Burns bíró nem ismételtette meg a lövést. A hajrában aztán a „zebracsíkosok” kétszer is betaláltak Anastasi révén, amivel véget is ért egy meseszerű focitörténet harmadik felvonása. A Pécsi Dózsa nem jutott a legjobb nyolc közé a nemzetközi kupában. Ám mi pécsiek, a jogelődök nagyszerű európai kupamenetelésére évtizedekkel később is méltán büszkék lehetünk!


A két csapat összeállítása a következő volt:

Juventus: Tancredi – Spinosi, Furino, Cuccureddu (Marchetti, 35.), Morini, Salvadore, Haller, Causio, Anastasi, Capello, Bettega. Vezetőedző: Armando Picchi.

Pécsi Dózsa SC: Rapp – Hernádi, Kincses, Kocsis, Konrád, Maurer, Bércesi, Máté, Köves, Tüske, Tóth. Vezetőedző: Czibulka Mihály.

Gólszerző: Anastasi (85., 87.)


Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

15326602_1252397681447810_2662423410357627878_n

Bata Kristóf: közel a visszatérés!

18 éves irányítónk, Bata Kristóf még az U19-es csapatban kezdte meg a szezont, ahol jól szerepelt, 8 meccsen 2 gólt szerzett. Teljesítményére felnőtt szakmai stábunk ...