Elsőre megfelelő volt

Jó volt látni, hogy nagyon sok autó érkezett a felkészülési mérkőzésünkre, sok szurkoló állta körbe a műfüves pályánkat – látszik, hogy az emberek továbbra is kíváncsiak csapatunkra.

Az idei első edzőmeccsünket a Kecskeméti LC ellen vívtuk meg, s a találkozó alapján kiderült, nem véletlen, hogy ellenfelünk hibátlan mérleggel áll a Bács-Kiskun megyei I. osztály tabellájának élén.

Vezetőedzőnk, Márton Gábor az első és a második félidőben két teljesen különböző együttest küldött pályára (csak Puskás maradt meg hírmondónak az első játékrészből), mert mindenkinek egyformán negyvenöt perces terhelést szánt a szakmai stáb.

A szakmai stáb nem számíthatott Gajág Gergőre, Károly Bálintra és Kónya Dávidra sérülés miatt. Ott volt azonban a pályán 6 utánpótlás játékos is, név szerint Csernik Zsombor, Kiss Krisztián, Katona Levente, Keresztes Barna és Ulakity Márk.

Az első negyvenöt percben Beke révén mi, míg Salami révén a Kecskemét is jegyzett egy-egy kapufát, de gólt egyik csapat sem szerzett. A második játékrészre jobban felpörögtünk és sokszor veszélyeztettünk az ellenfél kapuja előtt, ám sokáig úgy tűnt, 0-0-s döntetlennel kezdjük 2018-at. De aztán egy szép támadás végén Bata pontosan adott középre, jött Koller, aki bevetődve a kapuba fejelte a labdát – megszereztük tehát a vezetést.

Ekkor egyértelműen hatékonyabb volt a támadójátékunk, többször is betalálhattunk volna, de végül 1-0-val zárult a mérkőzés. A lényeg azonban itt természetesen nem az eredményen volt: egyrészt mindkét félidőben felforgatott csapatokkal játszottunk, másrészt a mérkőzésterhelés volt a lényeges a fejlődés szempontjából.

PMFC–Kecskeméti LC 1-0 (0-0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Pécs, PMFC Stadion műfüves pálya, 250 néző.

PMFC, 1. félidő: Sólyom – Kónya K., Puskás, Katona, Varga T. – Nagy – Széles, Wittrédi, Keresztes, Beke – Csernik.

PMFC, 2. félidő: Gőcze – Ulakity, Erdős, Puskás, Szabó – Horváth A., Rácz – Bata, Koller, Kiss K. – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.

Gólszerző: Koller

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram