Ismét gólzáporos edzőmeccs

Eredetileg egy három csapatos minitorna szerepelt a PMFC szombati felkészülési programjában, amely során NB III-as csapatunk a megye I-es Pécsváradi Spartacus SE és a Bonyhád VLC gárdájával is játszott volna egy-egy félidőt.

Sajnos azonban a két alacsonyabb osztályú alakulat által vívott első meccsen a bonyhádiak játékosa, Szász Dávid sokkoló bokasérülést szenvedett. Végül aztán Márton Gábor vezette alakulatunk kétszer harmincöt perces edzőmeccset beszélt meg a pécsváradiakkal.

Az erősen téliesre fordult időjárásban kitartó szurkolók azonban így sem csalódtak, hiszen a mieink már a 4. percben megszerezték a vezetést. Károly beadását Mojzer kezelte le, aki kapura fordulva a keresztléc alá vágta a játékszert. Percekkel később Wittrédi is betalált, majd pedig Laki 9. minutumban vétett szerencsétlen öngóljával tovább nőtt a két fél közti különbség.

Ekkor már érezhető volt, hogy ismét gólgazdag sikert aratnak a piros-feketék, hiszen a 20. percre már 6-0 volt az eredmény: Wittrédi és Mojzer is duplázni tudott, rajtuk kívül pedig Kiss volt még eredményes. Ezzel szemben a vendégek csupán kapufáig, illetve egy lesgólig jutottak. Varga László tanítványai jobbára saját térfelükre kényszerültek vissza.

A második játékrészben Keresztes kivételével teljesen új összeállításban léptek pályára a mecsekaljaiak. Köztük lehetőséget kapott a szakmai stábtól a még csak tizenöt esztendős Bischoff Marcell is, aki nem sokat tétlenkedett, a 37. és a 38. percben is bevette a pécsváradiak hálóját, előbb egy szögletet lőtt be érintés nélkül, majd egy átlövésnél volt precíz.

A lendület nem hagyott alább, a lesvonalról kilépő Kónya Dávidnak csupán a hálóőrt kicselezve a kapuba kellett kocognia a labdával. Valamivel a felkészülési mérkőzés végéhez közeledve Bata megrúgta a pécsiek tízedik találatát, a 11-0-s végeredményt pedig Keresztes állította be.


Felkészülési labdarúgó-mérkőzés
Pécs, PMFC műfüves pálya, 50 néző
PMFC – Pécsváradi Spartacus SE 11-0 (6-0)
Gsz.: Mojzer (4., 17.), Wittrédi (7., 12.), Kiss (20.), Bischoff (37., 38.), Kónya D. (55.), Bata (64.), Keresztes (65.) ill. Laki (9. – öngól)

PMFC 1. félidő: Gőcze – Ulakity, Puskás, Tieger, Szabó – Keresztes, Rácz – Kiss, Wittrédi, Károly – Mojzer.

PMFC 2. félidő: Sólyom – Kónya K., Erdős, Gajág, Bischoff – Nagy, Horváth – Bata, Keresztes, Beke – Kónya D.


A bonyhádiaknak és a pécsváradiaknak köszönjük, hogy “beugrottak” erre a minitornára, Szász Dávidnak pedig mielőbbi felépülést kívánunk!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram