Jó hangulatban zajlott a Gabora Gála

Január 27-én immáron 26. alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a Gabora Gálát, ahol öregfiú-csapatok mérik össze tudásukat, a tornán befolyt bevételeket pedig jótékony célra fordítják. A színvonalas eseményen parkettra lépett a PMFC is, a mieink csoportellenfelei ezúttal a Dunaszerdahely, a Videoton, valamint a Ferencváros együttesei voltak.

Öregfiúk alakulatunk illusztris kerettel látogatott el a nógrádi megyeszékhelyen megszervezett teremtornára, így a csapatvezető Megyeri Károly és Bodnár László mellett a mieinket erősítette Márton Gábor, Takács Lajos, Szabados József, Knézics Barna, Pataki Tamás, Turi Zsolt, Sárai György, Fehér Csaba, Czéh László, Herbert Roland, Schweitzer Norbert, Élő Tibor és Nagy Ervin.

38607_w2jXEQt5JK

– A gálára aznap hajnalban indultunk, hiszen délben már a megnyitó ünnepség zajlott Salgótarjánban – avatott be a részletekbe Megyeri Károly, a pécsi öregfiúk csapatvezetője. – Az eredményeket tekintve szerintem több volt bennünk, hiszen a Vidi és a Fradi ellen is vezettünk, ám előbbitől 3-1-re, utóbbitól 5-4-re kaptunk ki, míg a DAC-ot sikerült 2-1-re legyőznünk. Titkos vágyunk volt, hogy valahogy találkozhassunk a másik csoportban szereplő Real Madriddal.

A pécsiek a pályán végül elkerülték az egykori világsztárokat felvonultatót spanyol gárdát, amelynek színeiben ellátogatott hazánkba többek között Pavón, Víctor Sánchez, Julio César és Amavisca is. Ugyanakkor Megyeri Károlyék később a játéktéren kívül testközelből is megismerhették a madridiakat. A tornát egyébként a Real Madrid húzta be, amely a döntőben 6-2-es sikert ért el a Videoton ellen.

38610_zUxXkMP5e7

– Nagyon jól éreztük magunkat – folytatta Megyeri Károly. – Lesték minden kérésünket, egy rossz szavunk sem lehetett. Az eseményt követő esti banketten magam is megköszöntem a meghívást a gála főszervezőjének, névadójának, Gabora Jánosnak, aki elárulta, szerinte ez a torna már kezdi kinőni a salgótarjáni sportcsarnokot, hiszen idén is abszolút teltház előtt zajlottak a meccsek. Sokan pedig már nem tudtak belépőhöz jutni, a jegyek zöme ugyanis már elővételben elfogyott.

Megyeri Károly elárulta, hogy legjobb ismerete szerint a 26. nemzetközi jótékonysági teremlabdarúgó tornán összegyűjt bevételből hárommillió forintot a bátonyterenyei óvodások kaptak, míg további egymillió forint az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskolához került. A PMFC egykori legendás labdarúgója végezetül hozzátette, hogy a csapattal szívesen részt vennének jövőre is a Gabora Gálán, hiszen ennek a tornának nincs párja idehaza.

Fénykép: vidi.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram