NB II-es csapatot múltunk felül

Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk szombaton az NB II 10. helyén telelő Szolnoki MÁV FC ellen vívta meg ötödik felkészülési mérkőzését. A találkozó helyszínéül a csákvári műfüves pálya szolgált. A már az első perctől kezdve nagy iramú meccsen elsőként a fehér mezes Tisza-partiak előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Tóth lövését Sólyom hárítani tudta.

Ezt követően viszont már a piros-feketék voltak kapura sokkal veszélyesebbek, ám a kísérleteket nem sikerült értékesíteni. Egészen a 26. percig, amikor egy pécsi kontra végén Beke 18-ról leadott nagy erejű lökete nyomán a léc alá vágódott a labda, 0-1. Nem sokkal később Szabó növelhette volna az előnyt, mígnem a 41. percben egy szögletet követően Olasz fejelt a hálónkba, 1-1.

A fordulást követően is remek iram jellemezte a találkozót. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, baranyai részről Wittrédi kétszer is betalálhatott volna. Együttesünk igyekezett végig nyomást gyakorolni az egy osztállyal magasabb Szolnokra, ami összességében sikerült is. Ráadásul a 75. percben egy remek összjátékot követően ismét Beke elé került a játékszer, aki nem habozott, bevágta a hálóba a labdát, 1-2.

A hajrá is tartogatott még izgalmakat, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a mieink részéről Sólyom sokszor nagyot mentve hárított. A mérkőzést végül emberelőnyben fejeztük be, miután a pályaválasztóktól Bognár Tamás játékvezető második sárga lappal kiállította Farkast. Mindez a 89. minutumban történt, így ez már lényegében nem befolyásolta az edzőmeccs végkimenetelét.

Együttesünk amellett, hogy sikerrel vette ötödik edzőmeccsét is, bebizonyította, hogy egy papíron erősebb ellenféllel szemben is képes helytállni. A PMFC legközelebb – február 14-én, szerdán 17:00 órától – ismét hazai pályán játszik majd felkészülési mérkőzést, a mecsekaljaiak ellenfele a horvát NK BSK Bijelo Brdo alakulata lesz.


Felkészülési labdarúgó-mérkőzés
Csákvár, műfüves pálya. Vezette: Bognár Tamás
Szolnoki MÁV FC – PMFC 1-2 (1-1)
Gsz.: Olasz (41.), ill. Beke (26., 75.)

Szolnoki MÁV FC: Gazsi – Molnár (Berdó, 68.), Horgosi, Balogh M. (Papp, 46.), Földi – Farkas, Kenderes – Jasarevic (Kánya, 76.), Pantovic (Katona, 68., Bonivárt, 76.), Tóth L. (Nyerges, 76.) – Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál.

PMFC: Sólyom – Kónya K., Puskás, Erdős, Szabó – Nagy (Rácz, 62.), Horváth – Bata, Wittrédi (Mojzer, 65., Keresztes, 83.), Beke (Kiss, 78.) – Kónya D. (Károly, 71.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: szolnokimavfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram