Készen állunk, de az időjárás még nem

A természet még nem hangolódott rá a labdarúgószezonra, hiszen első tavaszi bajnokink elmaradt – pontosabban március 3. helyett március 21-én, szerdán 15 órától játsszuk le – az NB III-ban. A Kozármisleny elleni derbit nem tudták megrendezni a hó és a kemény fagy miatt, a kék-fehérek kérték a mérkőzés elnapolását. Ez okoz némi változást a felkészülésben, de bajnoki címre hajtó csapatunk vezetőedzője, Márton Gábor nem izgul a tavasz miatt.

– Sikerült elvégezni azt a munkát, amit a felkészülési időszakra kitűzött a szakmai stáb?

– Nagyjából igen – kezdte Márton Gábor. – Azért nem száz százalékig, mert voltak edzőmérkőzések, amelyeken nem olyan szinten tudtuk megméretni magunkat, amilyet beterveztünk és előre lekötöttünk. Plusz az időjárás is bekavart, nem tudunk fűre menni abban az ütemben, ahogy szerettünk volna. Fontos lett volna, hogy a bajnokik előtt egy-két hetet ott készüljünk. De azt gondolom, a lehetőségekhez képest a csapat jól dolgozott, megtették, ami tőlük telik. Szerencsére egy-egy kisebb sérülést leszámítva nem volt hiányzónk, egyedül Rácz Áron kettős bokaszalag szakadása érintett minket súlyosan. A felkészülés alatt sok fiatalt ki tudtunk próbálni az NB III-as együttesnél, akik kicsit megtapasztalhatták, milyen a felnőtt foci. De a felkészülés csak annyit ér, ahogy utána a bajnokikon szerepelünk.

– Télen négyen elmentek, helyettük négy plusz ketten jöttek. Mit érdemes kiemelni az érkezőkről és az utánpótlásból felkerülőkről?

– Nem ez a legegészségesebb, de anyagi megfontolásból már december elején döntenünk kellett arról, hogy kire nem számítunk tavasszal. Pedig előbb jó lenne tudni, végül kiket tudunk leigazolni. Voltak kiszemeltjeink bőven, de sajnos az NB III-ban ez nem egyszerű történet. Ettől függetlenül sikerült megerősíteni azokat a posztokat, ahol kevesebben voltunk, illetve volt olyan is, aki átkerült más pozícióba és elég meggyőző teljesítményt nyújtott. Az utolsó két igazolásnál a határidő is szorított minket: ők úgy kerültek ide, hogy előtte nem tudtuk megnézni, mit tudnak, csak leinformáltuk őket. Ettől függetlenül szerintem mindenki meg fogja oldani a feladatát. Rajtuk kívül az U17-ből Keresztes Barnát és az U19-ből Kiss Krisztiánt hívtuk fel. Velünk edzenek, kíváncsiak vagyunk, miként fejlődnek ebben a félévben. Két tehetséges fiatalról van szó, akik megkapják a lehetőséget, a többi rajtuk múlik. Nagy valószínűséggel egyelőre az utánpótlás meccseken fognak játszani, de ha lehetőség adódik, és olyan a hozzáállásuk, akkor egyszer-egyszer a harmadosztályban is megnézzük őket.

26733414_1675317289155845_7322682301396572620_n

– A Kozármisleny elleni mérkőzés elmarad, ezért vasárnap kezdi a PMFC a bajnokságot. Önbizalommal várod?

– Soha nem voltam egy izgulós típus, szerintem most is nyugodtak lehetünk. Jó munkát végzett a csapat, a magasabb szintű együttesek ellen is kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Tényleg csak az zavaró, hogy nem tudtunk füvön edzeni. Ilyenkor jön a válasz, hogy sokan mások sem, de nem árt szem előtt tartani, hogy kinek mik a céljai, kitől mit várnak el… Ez okoz bennem egy kis bizonytalanságot, de remélem, hogy zökkenőmentes lesz az átállás. Bízok a gyerekekben, hogy ha arra kerül a sor, meg fogják oldani a feladatot.

– Komoly célt tűztetek ki magatok elé, ami miatt nagyon kemény három hónap vár rátok. Célszerű hétről hétre készülni és nem foglalkozni a többi gárdával?

– Nem kell nekünk senkit sem figyelni. Sablon, de okosabbat nem tudok mondani, meccsről meccsre kell menni és mindig a következőre készülni maximálisan. Ha mindegyiket hozzuk egymás után, akkor nem nehéz megmondani a végeredményt… Ilyenkor egyszerű a matematika. Azért nem valószínű, hogy ez így fog működni, de ne legyen igazam! Az sem valószínű, hogy egy-egy rivális elleni eredmény dönti el, hogy ki lesz a bajnok. Ősszel vissza tudtunk jönni egy komoly lemaradásból, úgy, hogy két konkurenstől is kikaptunk, most pedig ott vagyunk az éllovasok nyakán. Bízom benne, hogy tavasszal koncentráltabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk, mert ősszel ez hiányzott. Ha ez meglett volna, most az élen állnánk, annak ellenére, ahogy kezdtük a bajnokságot. De azt sem lehet elvenni a srácoktól, hogy egyik riválisunknak sem kellett olyan nehézségekkel megküzdenie, mint nekünk, és mégis versenyben vagyunk. Bízom benne, hogy most tavasszal csak a futballal kell foglalkoznunk, akkor az eredmény is jobb lesz.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram