Bombagólokkal vertük a Honvéd II.-t

Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a PMFC, amely az NB III Közép-csoport 18. fordulójának vasárnapi játéknapján a tabella alsó régiójához tartozó Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként lépett pályára a Bozsik Stadionban. Pisont István kezdőjében három NB I-es játékos kapott helyet, Kabangu, Pölöskei és Baráth játszott vissza a mieink ellen.

A jó iramú összecsapáson mezőnyfölényben kezdtek a pécsiek, akik alaposan megdolgoztatták a vörös-feketék védőit. Negyed óra elteltével Kónya Dávid forgolódott a hazai tizenhatos előtt, majd öt kispesti gyűrűjében megindult a kapu fel. Támadónkat akasztották, de a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

A 22. percben Bata passzolt remekül középre az érkező Kónya Dávidnak, aki 5 méterre a kaputól éppen lemaradt róla. Egy perccel később pedig szintén az idősebbik Kónya fivér volt akcióban, lapos lövése után kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda. A kilátogató szurkolók a továbbiakban sem csalódhattak, a játék felváltva a két kapu előterében folyt, ám csapatunk kerülhetett volna előnybe. A 35. minutumban Wittrédi Dávid 11 méterről leadott lövését védte Berla Attila.

Rossz hír, hogy a 30. percben az addig remekül futballozó Puskás Gábor kért cserét Márton Gábortól, helyére régi-új játékosunk, Gajág Gergő érkezett. Öt perccel az első félidő vége előtt Beke Péter tekert balról, 17-ről a hosszú felső irányába, ám a házigazdák hálóőre nagy bravúrral ismét kitolta a gólba tartó labdát. A fehér-piros szerelésben játszó pécsiek próbálkoztak becsülettel, ám a pályaválasztók hatékony munkája miatt végül nem született gól az első negyvenöt perc során.

Nem úgy a szünetet követően, amikor is kisvártatva sikerült megszerezni a vezetést. Az 58. minutumban Beke Péter szöglete után kipattant a labda, pont Kónya Dávid elé, aki 12 méterről hatalmasat beleeresztett a labdába, ami végül a jobb kapufáról pattant a hálóba, 0-1! Az előny tudata új lendületet adott együttesünk számára. Nagy József néhány minutummal később leadott löketét Berla még nagyot nyújtózva kitolta ki a léc alól.

A 64. percben Kónya Dávid beadását követően Wittrédi Dávid állítás nélkül, nagy erővel 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, védhetetlen volt második gólunk is, 0-2! Ezzel úgy tűnt, megnyugodhatunk valamelyest, miközben azért folyamatos munkára kényszerítettük a hazaiak hátsó alakzatát. A 81. minutumban azonban emberhátrányba kerültünk, Erdős Gábor egyből piros lapot érően buktatta a kapura törő és bekkünk elő rutinosan belépő Kabangut.

Ráadásként szépíteni tudott a Honvéd II., a kiállítást követően a tizenhatos körívéről megítélt szabadrúgást Hegedűs Márk csavarta a jobb felső sarokba, amire Sólyom Csaba már nem tudott elvetődni, 1-2. Ezzel izgalmas hajrának néztünk elébe, de végül rutinosan sikerült megtartani az előnyt. Összességében nagyot harcoltak a fiúk, nem érdemtelenül győztünk idei első tétmérkőzésünkön.


NB III Közép-csoport, 18. forduló
Budapest, Bozsik Stadion, 250 néző. Vezette: Görög Márió.
Budapest Honvéd-MFA II. – PMFC 1-2 (0-0)
Gsz.: Hegedűs (83.), ill. Kónya D. (58.), Wittrédi (65.)
Sárga lap: Baráth (38.), ill. Gajág (46.), Horváth (74.), Kónya K. (85.)
Piros lap: Erdős (81.)

Budapest Honvéd-MFA II.: Berla – Fehér, Erdélyi, Király, Baráth (Nemes, 46.) – Pölöskei (Darabont, 46.), Lukács (Bíró, 70.), Hegedűs – Kabangu, Májer, Herjeczki. Vezetőedző: Pisont István.

PMFC: Sólyom – Kónya K., Erdős, Puskás (Gajág, 31.), Szabó – Horváth, Nagy – Bata (Mojzer, 57.), Wittrédi (Károly, 72.), Beke – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kürti János/fotográfus/kurtiphotography.wordpress.com 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram