Vízilabda iksz futballpályán

Nem mindennapi összecsapást láthatott, aki szombat délután kilátogatott a Stadion utcába a PMFC – Duna Aszfalt Tiszakécske rangadóra. A pálya ugyanis durván fel volt ázva a folyamatosan szakadó esőben, még a sokat tapasztalt kollégák, edzők közül is kevesen tippeltek arra, hogy a mérkőzést megrendezik majd.

A játékvezető azonban játékra alkalmasnak ítélte a pályát, ami nem jelentette azt, hogy a játéktér a szép futballra is alkalmas volt, hiszen a labda sokszor akadt el a tócsában, vagy épp a játékosok csúsztak, estek el a sárban. A körülmények tehát semmiképpen sem a kispasszos, kreatív futballt játszó pécsieknek kedveztek.

A baranyaiaknál eltiltás miatt nem szerepelhetett Erdős Gábor és Gajág Gergő, Puskás Gábor pedig sérülés miatt nem volt bevethető. Közel 700-an azonban ott voltak a lelátón az ítéletidő ellenére is, minden elismerésünk nekik!

A mérkőzést megelőző héten – természetesen vendégoldalról – a forduló rangadójáról a (közösségi) médiában szinte csak azt lehetett olvasni, hogy a listavezető könnyedén veri majd a Pécset, sőt, már azt vizionálták, hogy Márton Gábor a Honvéd II. elleni meccs után előre magyarázta a közelgő vereséget.

Ennek ellenére sokkal jobban kezdtük a találkozót, a piros-feketék alkalmazkodtak jobban a nehéz talajhoz, folyamatosan dolgozták ki a helyzeteiket, míg a Tiszakécske jóformán a félpályát sem lépte át az első játékrészben. Károly Bálinték komoly felfordulást okoztak a vendégek hátsó alakzatában.

A 10. percben meg is lett a fölény eredménye. Károly Bálint cselezgetett a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd ballal kilőtte korábbi saját nevelésű hálóőrünk, Helesfay Donát kapujának jobb oldalát. A továbbiakban is a PMFC uralta a játékot, újabb találatot azonban meglepetésre nem sikerült szerezni.

A második játékrész első nagy helyzete is a hazaiak előtt adódott, Szabó Richárd megpattanó szabadrúgásába azonban Helesfay éppen bele tudott kapni. Egy szabálytalanság is hergelte azonban a kedélyeket. A vendégek sárga lappal rendelkező középső védője, Kardos Norbert ugyanis a helyzetben kiugró Kónya Dávidot kaszálta el hátulról, a játékvezető azonban a szabadrúgáson kívül egyéb módon nem szankcionálta a bekket. Akit árulkodó módon edzője gyorsan le is cserélt…

Az utolsó 20-25 percben még inkább a mezőnyben folyt a játék, keményen birkóztak egymással a csapatok. Ekkor a Tiszakécske labdabirtoklásban felnőtt a PMFC-hez, komoly helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni. A 83. percben egy kavarodás végén azonban mégis be tudtak gyötörni egy találatot Kalmár révén, így 1-1-gyel zárult a mérkőzés.

Összességében együttesünk némileg csalódott lehet az egy ponttal, hiszen a helyzetek száma alapján akár az első félidőben eldönthettük volna az összecsapást. Egy dolognak örülhetünk, hogy csapatunkból senki nem sérült meg. Ahogy pedig Márton Gábor korábban is nyilatkozta, a bajnoki cím nem ezen a találkozón dőlt el, az aranyért a hátralévő fordulókban kell megharcolni!

Köszönjük a szurkolást! Hajrá, Pécs!


NB III Közép-csoport, 19. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette:Oláh Gábor.
PMFC – Duna Aszfalt TVSE 1-1 (1-0)
Gsz.: Károly (9.), ill. Kalmár (83.)
Sárga lap: Kónya D. (74.), Sólyom (81.), Mojzer (88.), ill. Kardos (45.), Kocsis (87.)

PMFC: Sólyom – Kónya K., Nyárasdi, Horváth, Szabó – Nagy, Koller – Károly, Wittrédi (Mojzer, 62.), Beke – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Oláh, Ludánszki, Kardos (Pintér, 55.), Polyák – Kocsis, Szabó – Juhász, Tölgyesi (Kalmár, 74.), Takács (Márkó, 55.) – Puskás. Vezetőedző: Szabó István.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram