Csúsztunk-másztunk érte, de megvan!

A vártnál nehezebben, de itthon tartotta a három pontot a PMFC, amely az NB III Közép-csoport 21. fordulójának szombati játéknapján a Rákosmente KSK gárdáját látta vendégül a Stadion utcában. A piros-feketék igyekeztek folyamatosan ráerőltetni játékukat a fővárosi vendégekre, akik leginkább a védekezésre, valamint az abból való kontrára rendezkedtek be. Így riogattak a 9. percben is, amikor egy jobbról érkező labdát Maka Alex belsőzött négy méterről kapura, Gőcze Gergő azonban lábbal óriásit hárított!

Ezután már a pécsiek következtek, Nagy József gólba tartó lövését szögletre mentették a vendégek, majd a 22. percben úgy tűnt, meglesz a vezetés, csakhogy Károly Bálint teljesen nyilvánvaló tizenhatoson belüli buktatásáért dr. Jakab Géza játékvezető nemhogy nem adott egyértelmű tizenegyest, de még támadónkat büntette sárga lappal. Csapatunk ezt követően is saját térfelére szorította a fővárosiakat.

A játékrész végéhez közeledve itt is-ott is feljegyezhettünk egy-egy komoly helyzetet, amelyből könnyen gól születhetett volna. A találkozó 36. minutumában Czerman Márk lőtt meglehetősen messziről, ám a labda a hazai kapufa jobb felső sarkáról pattant kifelé. Nem sokkal később válaszként Nagy József eresztett meg egy lapos lövést jobbról, 18-ről, a játékszer nem sokkal suhant el a jobb alsó sarok előtt. A szünetre tehát gólnélküli döntetlennel mehettek a felek.

A fordulás után nem sokkal Károly Bálint jobb felső irányába tartó lövését Ordasi Gergő fogta meg. A 65. percben pécsi kollégájának is védeni valója akadt. A 65. percben Forgács Bence fejelt közelről Kónya Kornél mellől, szerencsénkre Gőcze Gergő meg tudta fogni a gólvonal felé csordogáló labdát. Ezt követően már nagyon lógott a levegőben a mecsekaljai gól, az egyaránt csereként pályára lépő Wittrédi Dávid és Bata Kristóf kísérletét viszont megfogta a vizitálók hálóőre.

A 75. percben viszont egy emberként ugrott a levegőbe a szakadó eső ellenére közel négyszáz kilátogató szurkolónk. Szabó Richárd szögletét követően Károly Bálint fejesét még védte Ordasi Gergő, de a labda visszakerült támadónk elé, aki másodjára már a hálóba vágta meglehetősen közelről a játékszert, 1-0. S, mint később kiderült, ez az egy találat jelentette ezúttal a pécsiek újabb győzelmét. Csapatunk maradt az élen, ám a Tiszakécske továbbra is egy meccsel kevesebbet játszott.


NB III Közép-csoport, 21. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: dr. Jakab Géza
PMFC – Rákosmente KSK 1-0 (0-0)
Gsz.: Károly (75.)
Sárga lap: Károly (22.), Gajág (56.), Kónya K. (82.), Beke (82.), ill. Márki (51.), Ordasi (54.), Gólya (71.)

PMFC: Gőcze – Kónya K., Erdős, Gajág, Szabó – Nagy (Beke, 69.), Horváth – Kónya D., Koller (Bata, 55.), Károly – Mojzer (Wittrédi, 55.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Rákosmente KSK: Ordasi – Simita, Vattai, Nyúl, Kovács (Ott, 79.) – Czerman – Bujbáczi (Gólya, 69.), Forgács, Dóczi, Márki (Pendl, 60.) – Maka. Vezetőedző: Helm András.


Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram