Meddő mezőnyfölény, fájó vereség

Labdarúgócsapatunk döbbenetes főlénye ellenére, helyzeteit ismét elszórakozva, egygólos vereséget szenvedett a Vecsési FC vendégeként.

Az NB III Közép-csoport 22. fordulójának szombati játéknapján listavezetőként látogatott a sereghajtó Vecsési FC otthonába a PMFC együttese. Márton Gábor tanítványai támadólag léptek fel már az összecsapás elejétől kezdve, egészen a felezővonalig tolták fel védelmüket, beszorítva saját kapujuk elé a hazaiakat.

A pécsiek már az 5. percben közel álltak a vezetés megszerzéséhez, a ziccerben kilépő Mojzer György kihasználva a kapus hezitálását, jobbról, 16-ról a hosszú alsó felé gurított, ám még az utolsó pillanatban szögletre tudtak valahogy menteni a házigazdák. A piros-feketék irányították a mérkőzést, igaz, gólt nem sikerült szerezniük.

Nem úgy a vecsésiek, akik a 25. minutumban váratlanul gólt értek el. Egy középpályán szerzett labdával Bojtor László lépett ki Nagy József mellett, majd a támadó a tizenhatoson belülről kihasználta az adódó lehetőséget, 1-0. A baranyaiak nem vettek vissza, rendületlenül mentek előre az egyenlítés reményében.

A 30. percben Wittrédi Dávid szöglete után alakult ki nagy kavarodás a hazai kapu előterében, de a vecsésieknek sikerült valahogy felszabadítaniuk. Hat minutummal később Mojzer remek kiugrását követően volt jószívű a játékvezető, a hazaiak védője, Szalai Vilmos ugyanis utolsó emberként rántotta le a kapura forduló pécsi támadót, Borbás Bottyán Aurél azonban mindössze egy sárga lappal szankcionálta a rutinos játékost.

Az első félidő hosszabbítása során Károly Bálint járt még közel a gólhoz, jobb alsóba tartó szabadrúgását Komora László óriási bravúrral tolta ki.

A második játékrésznek óriási elánnal mentek neki a piros mezes pécsiek, akik remek iramot diktálva igyekeztek gólra törően játszani. Szász Ferenc azonban alaposan megszervezte együttese védekezését, amely önfeláldozó módon ellenállt az egykapuzás során.

A játékpercek múlása nem a vendégeknek kedvezett, akik gyakorlatilag szusszanásnyi időt sem engedtek a hazaiaknak. Kifejezett ziccerig azonban nem sikerült jutni, de azért akadtak olyan szituációk, amelyekből be lehetett volna találni a Vecsés hálójába. A hajrában Beke Péer sarokrúgása után Szabó Richárd fejelte mellé a labdát.

Az egygólos hátrányt végül nem sikerült ledolgoznia a PMFC-nek, amely hosszú idő után, 17 találkozót követően, fájó vereséget szenvedett el az utolsó helyezett Vecsési FC vendégeként. Márton Gábor alakulata egy helyet visszacsúszott a tabella 2. helyére, egy ponttal lemaradva a Makó elleni győzelmével az élre álló Tiszakécske mögött.

A bajnoki címért folytatott versenyben tehát ugyanott tartunk, ahol egy hete. A bajnokságból nyolc mérkőzés van még hátra. Ráadásul most szombaton a 4. helyen tanyázó Dunaújváros látogat el a Stadion utcába.


NB III Közép-csoport, 22. forduló
Vecsés, Vecsési Stadion, 150 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél.
Vecsési FC – PMFC 1-0 (1-0)
Gsz.: Bojtor (25.)
Sárga lap: Szalai (36.), Takács (47.), ill. Erdős (29.), Gajág (83.), Nagy (85.), Bata (90.)

Vecsési FC: Komora – Balázs (Kemerle, 57.), Szalai, Takács, Radnai – Csordás (Kiss, 21.), Lajer, Cseszlai, Kaiser – Bojtor, Petric (Molnár, 44.). Vezetőedző: Szász Ferenc.

PMFC: Gőcze – Nagy, Erdős, Gajág, Szabó – Koller (Beke, 55.), Horváth – Kónya D., Wittrédi (Bata, 78.), Károly – Mojzer (Puskás, 64.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram