Meccstörténelem: Hódmezővásárhely – Pécs

Vasárnap 16:30-kor, az NB III Közép-csoport 24. fordulójában negyedik alkalommal játszik a Hódmezővásárhelyi FC ellen a PMFC gárdája. Az eddigi egymás elleni párharcokból kétszer a piros-feketék kerültek ki győztesként, akiknek mindkétszer hazai pályán sikerült a három pont megszerzése, míg idegenben csupán egy találkozót rendeztek ebben a párosításban, ami pedig döntetlennel ért véget a csongrádiak otthonában.

Az említett találkozót még az előző bajnoki kiírás keretein belül vívták a felek Hódmezővásárhelyen. 2017. február 19-én Márton Gábor tanítványai közül eleinte főleg Kónya Dávid volt aktív, aki többször is megfutotta a vásárhelyi védelmet, beadásai pedig rendre veszélyt jelentettek. Negyed óra elteltével gólban is realizálódott a fölény, mikor a menteni igyekvő Tóth Imre lábáról úgy pattant a labda, hogy ahhoz már Bordás Dániel sem tudott hozzáérni.

Fénykép: szegedma.hu

Fénykép: szegedma.hu

Mígnem a fordulást követően a kék-sárgák előbb les miatt érvénytelenített találatot szereztek, ám a második félidő derekán aztán egy szabadrúgás után mégis sikerült az egyenlítés a hazaiaknak. Egy felívelt labdát Kökény Tamás fejelte vissza, ezzel pedig Pataki Zsolt kapura tudott fordulni és közelről be is lőtte azt Gábor Péter hálójába. Újabb találat pedig már nem esett egyik oldalon sem, így 1-1-es döntetlennel zárult az akkori összecsapás, aminek leginkább csak a házigazdák örülhettek.

Most vasárnap a pécsiek kijavíthatják a tavalyi botlást, ami már csak azért is lenne nagyon fontos, mert a PMFC a 24. játéknap előtt 51 ponttal az első helyen áll, a rivális Tiszakécske pedig 50-nel a második pozícióban várakozik. Hét meccsel a bajnokság vége előtt pedig már nagyon kell koncentrálni, így aztán a piros-feketéknek mindent el kell követniük a Hódmezővásárhelyi FC legyőzése érdekében.

A találkozót ezúttal is élő, szöveges formában közvetítjük a pmfc.hu-n!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram