Parádés játékkal nagyarányú győzelem

Az NB III Közép-csoport 25. fordulójának szombati játéknapján a bennmaradásért harcoló Makó FC-t látta vendégül a listavezető helyen álló PMFC. Márton Gábor bajnoki címre hajtó csapatának hazai játékára nagyszámú nézősereg gyűlt össze a mecsekaljai stadion lelátóin, ráadásul a két együttes szurkolótáborának köszönhetően igazi futballhangulat uralkodott a Stadion utcában. Mindezt sok magasabb osztályú klub is megirígyelhetné.

Szerencsére nem csak a lelátón zajlottak az események, hanem a gyepen is, hiszen a lendületesen kezdő pécsiek három perc leforgása alatt kétszer is ziccerben vezethették a vendégek kapujára a labdát, ám a Maros-partiak hálóőre Kónya Dávid és Károly Bálint lövését is hárítani tudta lábbal. Az 5. minutumban viszont már nem volt kegyelem, egy újabb szép támadás végén Horváth Adrián lőtte ki 16-ról a vendégek kapujának jobb alsó sarkát, 1-0.

A remekül játszó piros-feketék a 11. percben növelték előnyüket, Károly Bálint jobb alsóba tartó lövése megpattant egy közbelépő makói lábon, ám a labda így is a neki szánt helyen kötött ki, 2-0. A nyarat idéző időben tovább pörögtek a házigazdák, Füstös Krisztiánnak bőven akadt védenivalója, ám a 22. percben ismét mattot kapott. Jobbról Bata Kristóf tette be kapu elé a labdát, amit Kónya Dávid önzetlenül átlépett, majd pedig a hosszún érkező Koller Krisztián közelről a hálóba továbbított, 3-0.

Nem sokkal ezután váratlanul szépített Méhes Tibor együttese. Vajna Martin a bizonytalan védők között csúsztatott, fejese átszállt Somogyi Máté felett, aki már hiába nyújtózkodott, nem tudta kitornászni a labdát, 3-1. Fiatal hálóőrünk érdemeit egészében nézve mindez nem csökkentette, főleg annak ismeretében, hogy a 19 esztendős tehetséges kapus most kezdett először a PMFC felnőtt csapatának bajnokiján. Ám ezzel még mindig nem ért véget az első játékrész és ismét gólt ünnepelhettek a házigazdák, a 44. percben Károly Bálint duplázott remek cselek után, 4-1.

A fordulást követően változatlan forgatókönyv szerint pergett a találkozó. Gyakorlatilag a makói térfélen zajlott a játék, így a vendégek kénytelenek voltak ellenállnak pécsi ostromoknak. Kónya Dávid lövése centik híján ment csak mellé, de aztán a csereként pályára lépő Mojzer György révén a 73. percben ismét örömünnep kerekedett, már csak amiatt is, hogy a támadó révén tovább növelték a különbséget a pályaválasztók, 5-1.

A 76. minutumban pedig Kónya Dávid állította be a 6-1-es végeredményt. A PMFC ennek köszönhetően zsinórban harmadik bajnokiját is megnyerte, de ami még ennél is fontosabb, hogy a 25. kört követően is vezetik a tabellát a mecsekaljaiak. Márton Gábor tanítványai a következő forduló alkalmával a szomszédos Szentlőrinc SE otthonába látogatnak. A megyei rangadóként is értelmezhető összecsapást május 5-én, szombaton 17:00 órakor rendezik.


NB III Közép-csoport, 25. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1400 néző. Vezette: Antal Péter.
PMFC – Makó FC 6-1 (4-1)
Gsz: Horváth (5.), Károly (11., 44.), Koller (22.), Mojzer (73.), Kónya D. (76.), illetve Vajna (24.).

PMFC: Somogyi – Kónya K., Gajág (Nyárasdi, 76.), Puskás, Erdős – Horváth, Nagy – Bata (Mojzer, 65.), Koller (Koval, 73.), Károly – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Makó FC: Füstös – Rakonczai, Sirokmán, Juhász, Kasuba (Patai, 39.) – Gilinger, Gémes – Mezei (Veres, 46.), Bánóczki (Kalász, 69.), Vajna – Babolek. Edző: Méhes Tibor.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram