Elrontanánk a Szentlőrinc jó sorozatát

Károly Bálint bízik benne, hogy ezúttal győzni tudnak a szomszédos piros-fekete gárda vendégeként.

Szombaton 17:00 órakor, az NB III Közép-csoport 26. fordulójában a Szentlőrinc SE vendégeként lép pályára a PMFC. A párosítás több szempontból is pikánsnak ígérkezik, egyrészt két szomszédos piros-fekete csapat játszik egymás ellen rangadót, ráadásul mindkét baranyai együttes kitűnő formának örvend. Márton Gáborék zsinórban három győzelemnél járnak, s vezetik a bajnokságot. Ezzel szemben Turi Zsolt együttese megnyerte legutóbbi öt bajnokiját, így negyvenegy ponttal a hatodik helyen áll a táblázaton.

– Személy szerint én nagyon szeretném, hogy a PMFC feljusson az NB II.-be, de ez nem azt jelenti, hogy feladnánk ezt a bajnokinkat – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Turi Zsolt, a mecsekaljaiak korábbi emblematikus labdarúgója, a Szentlőrinc SE jelenlegi vezetőedzője. – Eddig is segítettünk a pécsi csapatnak azzal, hogy folyamatosan vettük el a pontokat a riválisaitól, legyen ennyi segítség elég. Ráadásul az utolsó fordulóban épp Tiszakécskére megyünk, ahol szintén úgy lépünk majd pályára, hogy győzni szeretnénk.

Szentlorinc-Pmfc_2-030

A tréner hozzátette még, hogy nekik értelemszerűen nem az a céljuk, hogy a PMFC-től elvegyék a bajnoki címet, hanem az, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek: ha a hátralévő öt fordulóban jó eredményeket érnek el, feljebb léphetnek a tabellán, s ötödikek, de akár még negyedikek is lehetnek. Ehhez hétvégén nyilván lesz egy-két szavuk, vagy inkább góljuk a pécsieknek, akik győzni szeretnének Szentlőrincen, hiszen nem titkolt céljuk az éllovas pozíció megőrzése, valamint a bajnoki cím elhódítása. Éppen ezért Károly Bálinték azon lesznek, hogy belerondítsanak a Szentlőrinc jó sorozatába.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de bízom a csapatban és mindenképpen győzni megyünk Szentlőrincre – így Károly Bálint, a PMFC támadója. – Elismerésre méltó a lőrinciek szép bajnoki menetelése, ugyanakkor szeretnénk ezt elrontani és hazahozni mindhárom pontot. A tavalyi idegenbeli összecsapás is kemény volt, hiába szereztünk gyorsan vezetést, a hazaiak meg tudták fordítani az állást, nekünk pedig csak a végén sikerült egyenlítenünk. Ezúttal bízom benne, hogy más lesz a rangadó végkimenetele. Igyekszem megint góllal segíteni a csapatot – mondta végül Károly Bálint.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram