Sokat jelent neki az első pécsi gól

Gajág Gergő, a PMFC 24 éves, remek felépítésű saját nevelésű védője 2008-ban húzhatta magára először a piros-fekete mezt utánpótlás játékosként, és egészen 2014-ig Mecsekalján futballozott. NB I-es meccsen ugyan nem kapott szerepet, de a Ligakupában és az NB III-as PMFC II-ben számítottak rá.

Ezt követte egy év Kozármisleny (NB III), majd a SZEOL-hoz igazolt, amellyel feljutott a másodosztályba, ahonnan azonban egy év után kiestek. Így egy újabb harmadik ligás félév után télen költözött haza a Tisza-partról. Gajág Gergő tavasszal a pécsi védelem alapemberévé vált, az előző fordulóban pedig megszerezte első gólját a felnőtt csapatban.

– Sokat jelentett, hogy betaláltam, főleg, mert már régóta vártam rá, hogy megszerezzem az első felnőtt gólomat a PMFC színeiben – büszkélkedett Gajág Gergő. – Nemrégen a Makó ellen többször is közel álltam a gólszerzéshez, sajnáltam is, hogy nem tudtam eredményes lenni. Ám most az egyetlen adódó lehetőségemből sikerült fejjel bevennem a Szentlőrinc kapuját. Mondanom sem kell, felemelő érzés volt.

– Mennyi időt vett igénybe, hogy visszaszokj a pécsi ritmusba?

– Bele kellett szoknom a játékrendszerbe, más stílust képvisel a Pécs, mint amit korábban Szegeden megszoktam. Megértetettem, mit vár tőlem Márton Gábor vezetőedző, de ahhoz, hogy folyamatosan játéklehetőséget kapjak, kellett egy sérülésmentes alapozás, valamint, hogy rögtön a nyitányon meg tudtam mutatni, mire vagyok képes tétmeccsen.

– A védelem alapembereként milyen célok vezérelnek?

– A focihoz szerencse is szükséges, szerintem hétről-hétre bizonyítom, hogy helyem van a kezdőben. Sosem vagyok elégedett magammal, mindig többre vágyom, és még jobbat szeretnék kihozni magamból. Magasak a céljaim, miként a klubnak is, de ez visz minket előre. Szeretném megmutatni, hogy képes leszek megragadni az NB II-es PMFC-ben is, ami szinte karnyújtásnyira van tőlünk.

– Négy meccset kell még megnyerni, mire számítasz a Mórahalom ellen?

– Nincs könnyű helyzetben a Mórahalom, hiszen közel állnak a kieséshez. Saját magam bőrén már megtapasztaltam, hogy rettenő nehézségeket tud okozni egy ilyen ellenfél. Függetlenül attól, hogy az első helyen állunk és hazai pályán játszunk a hétvégén, nehéz összecsapásra számítok. Abban az esetben nem lehet problémánk, ha a csapatból mindenki a legjobb futballtudását nyújtja.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram