Elmaradt a fordulat, ezüstérmes a PMFC

A piros-feketék a bajnokság záró fordulójában 1-1-es döntetlent játszottak a bronzérmes helyen végző Iváncsa KSE vendégeként.

Vasárnap délután az Iváncsa KSE vendégeként játszotta az NB III Közép-csoport 2017/18-as idényének utolsó bajnoki mérkőzését a PMFC. Az újonc hazai gárda már biztos bronzérmesként fogadta a pécsi együttest, igaz, a baranyaiak szintén éremért játszottak, ám annak színe nem volt biztos az idegenbeli szezonzáró összecsapás előtt.

A kezdősípszóra gyakorlatilag teljesen megteltek az iváncsai sportpályát körülvevő lelátói részek, minden jegy elkelt, nem csak a hazai, hanem vendégoldalon is. A hamisítatlan futballhangulat így garantálva volt, a rendezők ráadásul a nagyszámú érdeklődés miatt két vendégszektort is biztosítottak a mecsekaljai drukkereknek, akik hangjukkal végig támogatták a játékosokat. Ám azt mindenki tudta, a feljutás nem csak a piros-fekete gárdán múlik.

A találkozó pörgős játékkal indult, mindkét együttes igyekezett a vezetés megszerzésére. Az első percekben a házigazdák érvényesültek, a 4. percben a csoport gólkirálya, Balogh László lőtt nem sokkal keresztbe Somogyi Máté kapuja előtt. Fél óra múlva egy jobboldali pécsi szabadrúgást követően a másik oldalon várakozó Wittrédi Dávid elé került a labda, akinek gólveszélyes lövése nyomán a labda elakadt a hazai kapus lábai között.

A 35. percben nehéz helyzetbe kerültek a baranyaiak, ugyanis Büki Baltazár 18 méterről szép mozdulattal kilőtte a mecsekaljaiak hálójának jobb felét, az ifjú Somogyi Máté hiába nyújtózkodott nagyot, védeni már ő sem tudott, 1-0. Válaszként az első félidő utolsó percében Wittrédi Dávid lőtt szépen a haza kapu bal felébe 19-ről, Dániel Csaba portás azonban bravúrosan védett.

teballa_30

A második játékrészt a fehérben játszó pécsiek kezdték jobban, a 48. percben Beke Péter szögletét követően Gajág Gergő jobblábas lövése a keresztléc és a bal kapufa tövéről pattant kifelé. Nem sokkal utána Kónya Dávid került ziccerbe, de egy hazai védő becsúszva útját állta a labdának. Majd Wittrédi Dávid jobb alsóba tartó labdáját Dániel Csaba tolta ki vetődve.

Márton Gábor együttese mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a 77. percben ismét csak a kapufát döngették meg a vizitálók, mígnem aztán sikerült az egyenlítés. A 79. minutumban Beke Pétert buktatták a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Wittrédi Dávid vállalta el, aki a balra eldőlő kapus mellett a háló jobb felébe helyezte a labdát, 1-1. Ezt követően próbálkoztak a fiúk becsülettel, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, de újabb gól már nem született.

A PMFC végül 1-1-es döntetlent játszott az Iváncsa ellen, míg a rivális Tiszakécske 3-0-ra nyert otthon a Szentlőrinc ellen. A bravúr tehát elmaradt, a bajnoki aranyat és ezzel együtt az NB II-be való feljutást a Tisza-partiak szerezték meg, a mecsekaljaiak pedig a tavalyi szezon után ismét a második, ezüstérmes helyen zárták a bajnokságot.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy holtversenyben mi lőttük a legtöbb gólt (75-öt), és mi kaptuk a legkevesebbet (23-at), így értelemszerűen a mi gólkülönbségünk lett a legjobb. Sovány vigasz, de a három NB III-as csoportot tekintve is mi lettünk a legjobb másodikok.

A csapat és a stáb nevében is szeretnénk megköszönni minden szurkolónak a támogatást és a szurkolás! Hajrá, Pécs!


NB III Közép-csoport, 30. forduló
Iváncsa Sportpálya, 800 néző. Vezette: Kovács Gergely
Iváncsa KSE – PMFC 1-1 (1-0)
Gsz.: Büki (35.), ill. Wittrédi (78. – büntetőből)
Sárga lap: Balogh (6.), Büki (54.), Kertai (79.), Berényi (94.), ill. Gajág (68.), Mojzer (79.)

Iváncsa KSE: Dániel – Balogh, Kertai, Kónya K., Varga, Fekecs, Aradi, Folmer (Berényi, 66.), Cseszneki (Fazekas, 90.), Pribék, Büki (Hauser, 74.). Vezetőedző: Domján Attila.

PMFC: Somogyi – Kónya K., Gajág, Puskás, Erdős – Horváth, Nagy (Koller, 64.) – Károly (Mojzer, 46.), Wittrédi (Koval, 93.), Beke – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram