Jól bírtuk a meccsek hajráit

A tavalyi idény után ismét az ezüstérmet jelentő második helyen végzett az NB III Közép-csoportjában a PMFC. Márton Gábor labdarúgócsapata a kiélezett bajnokság során újfent csak úgy szórta a gólokat, végül holtversenyben a pécsiek rúgták a legtöbb találatot, egészen pontosan 75-öt. Ám illendő megjegyezni, hogy ebből kettő öngól volt az ellenlábasok részéről.

A csoportban első helyezett, így nyártól az NB II-ben szereplő Tiszakécske szintén 75 gólt rúgott. Kicsit szétnézve szintén érdekes dolgokat figyelhetünk meg, ugyanis a keleten feljutó Monor 77, a mögötte egy hellyel végző ESMTK mindösszesen 37 rúgott gólnál állt meg a szezon végén. A nyugati bajnok Kaposvár 66 gólt rúgott, míg az Ajka gárdája 76 bevitt találattal végzett.

Az ilyenkor szokásos szezon-visszatekintő sorozatunkban a mecsekaljaiak által bevitt találatokat vizsgáljuk áthatóbban, mégpedig azzal a jól bevált módszerrel, hogy negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet. Ebből kiderül, hogy az első tizenöt minutumban jobbára jól rajtolva, 11 esetben szereztek vezetést a piros-feketék.

A 16-tól a 30. percig ellenben csak 8 alkalommal zörgették meg az ellenfél hálóját a baranyaiak. Az első félidő harmadik részében, a 31-től a 45. percig, illetve a hosszabbításban pedig ismét 11 pécsi akció fejeződött be találattal. Károly Bálinték az első játékrészek során tehát összesen 30-szor vágták be gólt érően a labdát a hálóba.

A második félidőkben sikerült még ezt is felülmúlni, a pécsiek ugyanis közel félszáz, annál is pontosabban 45 góllal szórták meg ellenfelüket. Mindezt úgy, hogy a folytatást követően, a 46-tól a 60. perc között 13 esetben szomorították el vetélytársukat. A 61-75. játékperc közötti időben viszont már 15-ször mattoltak.

Végül a 76-90. perc között 17 ízben tréfálták meg ellenlábasukat a mecsekaljaiak, akik az összecsapások hajrájában igencsak eredményesek voltak. Ezeket mind összeadva tehát megkapjuk a már korábban említett 75 rúgott gólt, amiből 73 volt valamelyik pécsi játékoshoz köthető, míg kétszer a másik oldalról érkezett az öngól.

Mindez persze nem csorbítja a piros-feketék érdemeit, miként az sem, hogy az NB III Közép-csoport 2017/18-as idénye során a PMFC 14 gólt ért el büntetőből. Hogy ez sok, vagy kevés, azt mindenki döntse el maga, ám tény, hogy a pécsiek gyors és kombinatív, sokszor a végletekig kijátszott támadójátékával többnyire nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfelek.

A házi góllövőlista élén hármas holtverseny alakult ki, Károly Bálint mellett Koller Krisztián és Wittrédi Dávid is egyaránt 12 találatot jegyzett. Kónya Dávid ezúttal 10-szer zörgette meg a vetélytársak hálóját, Mojzer György 8-at vágott be és még folytathatnánk a sort tovább. Szezon-visszatekintő sorozatunkban legközelebb a kapott gólokat elemezzük részletesebben.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram