Bronzlábakon járt az idő

IMG_4941

A klub történetének vitathatatlanul legnagyobb bajnoki sikere volt, amikor a Garami József mesteredző vezette PMSC az NB I 1985/86-os idényében a Budapesti Honvéd SE mögött a második, ezüstérmes helyen végzett. Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel a jogelődök örökre beírták magukat a pécsi labdarúgás históriájába, amit ha túlszárnyalni nem is tudtak, legalább sikerült megközelíteni a későbbiekben.

Eddig viszonylag méltatlanul kevés szó esett arról, hogy a piros-feketék az 1990/91-es szezont a Honvéd és a Ferencváros mögött a harmadik helyen zárták. A mérleg szerint a 30 fellépésből született 15 győzelem, 7 döntetlen, meg becsúszott 8 vereség. A gólkülönbség 32-20 volt, a megszerzett pontok száma pedig 37. Erről a pompás időszakról kívánunk megemlékezni úgy, hogy felelevenítjük a mecsekaljaiak néhány meccsét.

PMSC – Győri Rába ETO 3-0 | Gólszerzőink: Braun, Belanszky, Czéh

PMSC – Ferencvárosi TC 1-1 | Gólszerzőnk: Lovász

PMSC – Szeged SC 1-0 | Gólszerzőnk: Czéh

PMSC – Budapesti Honvéd SE 2-1 | Gólszerzőink: Lovász (2)

MTK-VM SK – PMSC 1-2 | Gólszerzőink: Czéh, Belanszky

PMSC – Váci Izzó MTE 0-0

Bronzot vehettek át a bajnokság végén: Balog Zoltán, Belanszky Attila, Bérczy Balázs, Bodnár László, Bódog Tamás, Braun Károly, Czéh László, Czérna Sándor, Hánzs Tamás, Hüber Róbert, Kocsis II István, Kovácsevics Árpád, Kónya Mihály, Lehota István, Lovász Ferenc, Lőrinc Antal, Medgyes Péter, Megyeri Károly, Nagy Tamás, Palaczki János, Szabó Zsolt, Takács Lajos, Tomka János, Vókó Tamás.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

dardai_id

Pénteken temetik idősebb Dárdai Pált

December 22-én, pénteken 11:30-tól helyezik végső nyugalomra legendánkat, idősebb Dárdai Pált a pécsi köztemetőben. A család azt kéri, hogy a gyászszertartás során mellőzzék a részvétnyilvánítást! ...