Két és fél hét erőltetett menet

nevtelen188

A PMSC második helyen végzett Intertotó Kupa csoportjában, Garami József mesteredző értékelt.

Többször is jelentkeztünk már a PMSC labdarúgócsapatának 1988-as Intertotó Kupa-sorozatával, amely hat tétmérkőzésből állt és július 16-án zárult. A két és fél hetes nemzetközi szereplés során a pécsiek oda-visszavágós rendszerben összecsaptak a svájci Grasshoppers Club Zürich, a svéd Östers IF, valamint a lengyel Pogon Szczecin gárdájával.

Garami József mesteredző tanítványainak mérlege két győzelem, egy döntetlen és három vereség volt, de a mecsekaljaiak még így is a pénzdíjjal járó második helyen végeztek csoportjukban. A hat meccsből és rengeteg utazásból álló időszakról a piros-feketék trénere beszélt 1988. július 19-én a Dunántúli Naplónak.

– Azon túl, hogy nemzetközi tapasztalatokat szereztünk három másik európai ország első ligájában játszó együttesek erőviszonyairól, minden lehetőséget kihasználtunk az edzésekre is, tehát a teljes terhelést jelentő heti két mérkőzés mellett további két terheléses és két könnyű edzést tartottunk. Minthogy ellenfeleink is a felkészülés elején tartottak, elmondhatjuk: nem vallattunk szégyent sem a lengyel, sem a svéd csapattal szemben. A svájciak megérdemelték a csoportgyőzelmüket – idézi a PMSC edzőjét a napilap.

A Stadion utcaiak az első három találkozójukat hazai pályán játszották. A Grasshopperstől elszenvedett 1-0-s vereséget a 2-0-s Östers, illetve egy 3-1-es Pogon Szczecin elleni győzelem követett. Majd a következő etapban az egykori jogelődök Vaduzban szenvedtek egygólos kudarcot a svájciaktól, ezt követően pedig Lengyelországban gól nélküli iksz született, a svédek pedig 3-1-el küldték haza a pécsieket. A piros-feketéktől Turi Zsolt háromszor, Hámori György kétszer, Bérczy Balázs pedig volt eredményes.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

32286666_1614775511952983_4851347341027835904_n

Bajnokok lettek a PMFC-s hölgyek

LAPSZEMLE: Derkács Evelin két góljával megnyerte az NB II.-es bajnokságot a PMFC-Keresztes Lovagok női labdarúgó-csapata és osztályozót játszhat az élvonalba kerülésért. Kőbányáért FNLA–PMFC-KL 0-2 (0-0) Női ...