Sikeres focista és jó ügyvéd akar lenni

LAPSZEMLE: Sajnos nagyon ritkán találkozunk már ilyen futballistával. A PMFC egyik új játékosa, Pinczés Ákos számára nem a pénz az elsődleges szempont, ráadásul a foci mellett a jogi egyetemre fog járni. Nem mellesleg: óriási megtiszteltetésként éli meg, hogy ebben a klubban játszhat.

A bajnoki rajt előtt nem sokkal kellett lóhalálában játékosokat vadásznia a PMFC-nek. Az eredmények, a csapat házatájáról érkező hírek alapján úgy tűnik, szerencsére jókat választottak ki – köztük például a 19 éves Pinczés Ákost, akinek a története nem mindennapi, s bizony nagy örömmel írjuk meg.

A paksi fiatalember a helyi utánpótlásban kezdett futballozni, végigjárta a ranglétrát, behívták az U15-ös válogatottba, s 16 évesen már bemutatkozhatott az NB III.-as felnőtt csapatban. Jól ment neki a pályán, de nem csak itt akart bizonyítani: sikeresen felvételizett a pécsi jogi egyetemre. S ekkor került képbe a PMFC.

– Egy ideig nem döntöttük el, hogy nappalira vagy levelezőre járjak, de aztán beszéltünk az egyetemmel, s ott inkább előbbit ajánlották, mondván, többet ér majd, jobban el tudok helyezkedni egy nappalis diplomával – mesélte Pinczés Ákos, akit 431 ponttal vettek fel, ami paksi középiskolájában a második legmagasabb felvételi pontszám volt. – Miután ez rendeződött, a PMFC-nél pedig kiderült, hogy lesz csapat, eljöttem próbajátékra.

Nem kellett sokáig győzködnie a szakmai stábot, egykét edzés alatt bizonyította, hogy itt a helye. Be is hívták, hogy beszéljenek a szerződtetéséről.

– Megmondom őszintén, sosem tárgyaltam még életemben. Megkérdezték, van-e valami elképzelésem, majd elmondták, hogy elég szűkösek a lehetőségek. Végül ötvenezer forint költségtérítést ajánlottak, amire én rögtön rábólintottam – emlékezett vissza.

Hozzátehetjük: néhány év múlva biztosan jókat fog ezen a történeten és ezen az összegen nevetni. Ugyanakkor igenis nagyon jó érzés ilyesmit hallani, miszerint valakinek nem a pénz a fontos az NB III.-ban, nem az ebben az amatőr osztályban kapott keresetéből akar megélni.

– Nekem tényleg nem ez volt a fontos, nem a pénz miatt jöttem ide. Sokat szeretnék játszani, minél többet szeretnék a PMFC kezdőcsapatában szerepelni! Elárulom, libabőrös lettem az edzőmeccseken, az pedig óriási élmény volt számomra, hogy Iváncsán, ahol végre kezdő voltam, a meccs után lepacsiztunk a pécsi szurkolókkal, s minket éltettek a drukkerek. Pakson ilyesmit sosem élhettem át.

Bízunk benne, hogy a szezon során még sok örömben lesz része a PMFC színeiben – megérdemelné. Pinczés egyébként hozzátette, óriási megtiszteltetés számára, hogy ebben a klubban futballozhat, s tényleg az a legjobb az egészben, hogy emellett még egyetemre is járhat. – Az álmom ugyanis nem más, mint hogy sikeres focista legyek és jó ügyvéd váljon belőlem.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram