Pontszerzés a Honvéd II. vendégeként

Labdarúgócsapatunk 2-2-es döntetlenre végzett a Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként Csepelen.

Az NB III Közép-csoport 5. fordulójában a Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként lépett pályára a PMFC gárdája. A vasárnapi találkozónak a Csepel Stadion adott otthont, ahol Sárai György tanítványai jól kezdtek, majd gyorsan fordult a kocka és Somogyi Máténak kellett kétszer is nagyot védenie. Tíz perc elteltével viszont a pécsiek veszélyeztettek, a tizenhatosra betörő Kesztyűs Máté elől az utolsó pillanatba tudták csak tisztázni a védők.

A folytatásban nagy küzdelem zajlott a pályán, mígnem a 33. percben Fujsz Richárd tört be a tizenhatosra, és vette célba a rövid bal felső sarkot, Horváth András azonban a levegőben úszva hárított. A PMFC folyamatosan nyomást gyakorolt vendéglátójára, Fujsz Richárd többször is gólra törően vezette a labdát a kispestiek kapujára, a 43. percben 25 méterről leadott lövése nyomán a labda a bal oldali kapufáról pattant ki.

A mecsekaljaiak azonban nem maradtak az első félidőben adósak a góllal. A rendes játékidő utolsó percében Péter Bence előtt elfekve Temesvári Attila kézzel ért a labdához, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Koller Krisztián lőtte a jobb felső sarokba. Horváth András kapus ugyan jó irányba vetődött, de nem tudta hárítani a pontos és életerős lövést, 0-1. Így aztán együttesünk egygólos előnnyel mehetett a pihenőre.

A fordulást követően a hazaik voltak aktívabbak, előbb Májer Milán fejesét, majd Soltész Dominik beívelését kellett hárítania Somogyi Máténak. Az 56. percben egy nem várt fordulatként viszont sikerült kiegyenlíteniük a házigazdáknak. Danijel Romic rövidre sikeredett passzát Májer Milán csente el a kapunk előterében, majd a kimozduló Somogyi Máté mellett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1-1.

A bekapott gól nem fogta meg a piros-feketéket, akik a 63. minutumban ismét megszerezték a vezetést. Kiss Krisztián ment el szélsebesen a jobb szélen, beívelését követően a frissen beállt Kálmán Szilárd tíz méterről a kapuba fejelte a labdát, 1-2. Ezt követően megint felpörgött a játék, a Honvéd ugyan átvette a kezdeményezést, de a pécsi kontrák komoly veszélyt hordoztak magukban.

A 82. percben ellenben ismét kiegyenlített az egykori katonacsapat tartalék gárdája. A korábban csereként pályára lépő Soltész Dominik csapott le a labdára a kapunktól 20 méterre, majd külsővel remekül csavart a bal felső sarokba. A labda erősen szitált a levegőben, ami megzavarta Somogyi Mátét a helyezkedésben, így aztán a játékszer a hálónkban kötött ki, 2-2.

A hosszabbításban akár az egy pontról is majdnem kénytelenek voltunk lemondani, de szerencsére a 94. percben Soltész Dominik szöglete után Temesvári Attila tíz méterről a felső lécet találta telibe. Így aztán maradt a 2-2-es végeredmény, a PMFC pedig újabb egy ponttal lett gazdagabb. Sárai György vezette labdarúgócsapatunk legközelebb hazai pályán játszik majd. Szeptember 9-én, vasárnap 16:00-kor a Makó FC-t látjuk vendégül.


NB III Közép-csoport, 5. forduló
Budapest, Csepel Stadion. 100 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél
Budapest Honvéd-MFA II. – PMFC 2-2 (0-1)
Gsz.: Májer (56.), Soltész (82.), ill. Koller (46.), Kálmán (68.)
Sárga lap: Temesvári (28.), ill. Erdős (62.), Pinczés (85.)

Budapest Honvéd-MFA II.: Horváth A. – Temesvári, Kovács, Lovric – Horváth (Soltész, 46.), Király (Pisont, 64.), Csaba, Darabont, Fousseni (Király, 68.) – Májer, Szendrei. Vezetőedző: Pisont István.

PMFC: Somogyi – Pinczés, Romic, Juhász, Varga – Erdős, Koller (Hanol, 81.) – Kesztyűs (Kálmán, 67.), Kiss, Fujsz – Péter (Jerkovic, 46.). Vezetőedző: Sárai György.


Fénykép: Kürti János/Kurtiphotography

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram