Döntetlen a Makó ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Makó FC ellen.

Az NB III Közép-csoport 6. fordulójában a PMFC a Makó FC gárdáját látta vendégül a Stadion utcában. Ahogyan az várható volt, a sereghajtó csongrádiak ellen nagyon nehéz dolguk volt Sárai György tanítványainak, ellenlábasunk ugyanis inkább a védekezésre fektette a hangsúlyt.

Pedig a piros-feketék igyekeztek már az első perctől kezdve nyomást gyakorolni a vizitálókra, ami a fölényes labdabirtoklásban, valamint a támadásokat illetően meg is valósult. Végül azonban komolyabb pécsi gólhelyzet, de leginkább hazai találat nélkül ért véget az első félidő.

A fordulást követően eleinte rögzített szituációkból törhették volna meg a gólcsöndet a mecsekaljaiak, ehelyett az 51. percben Gémes Bence egy elé pattant labdát félfordulatból rúgott a hálónk jobb felébe, les miatt azonban érvénytelenítették a találatot.

Hét minutummal később emberelőnybe kerültek a házigazdák, miután a makóiak közül Tamaskó Ádám gyűjtötte be második sárga lapját, így aztán a játékos idő előtt hagyta el a játékteret. Nem sokkal ezután a ziccerbe kerülő Fujsz Richárd lövése akadt el a vizitálók hálóőrében.

Az utolsó félórában jelentősen felpörögtek az események a makói térfélen, ugyanis a piros-feketék egymást követően alakították ki a helyzeteket. A 69. minutumban egy védők mögé lágyan beívelt labdát Koller Krisztián rúgott kapura kiszorított szögből, de a vendégek hálóőre lábbal nagyot mentett.

Alig egy perccel később ismét Koller Krisztián tüzelt, Weszelovszky Gábor azonban nagyot nyújtózva védte a gólba tartó labdát. Csapatkapitányunk azonban egy fejessel is megpróbálkozott, de a makói hálóőr eszén ezúttal sem tudott túljárni.

A hosszabbításban Kálmán Szilárd jobboldali beadását Reicheld Alex csúsztatta mellé a rövid kapufánál. Zárómomentumként pedig Erdős Gábor lövését húzta le a gólvonalon álló vendégkapus. Végül aztán maradt a 0-0-s döntetlen, a PMFC pedig újabb egy ponttal lett gazdagabb a bajnokságban.


NB III Közép-csoport, 6. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Kubicsek Máté.
PMFC – Makó FC 0-0 (0-0)
Sárga lap: Fujsz (45.), Kálmán (54.), Kiss (85.), ill. Gémes (42.), Weszelovszky (82.), Grecsó (86.)
Kiállítva: Tamaskó (58.)

PMFC: Somogyi – Pinczés (Kesztyűs, 34.), Romic, Juhász, Varga (Banjac, 87.) – Szellák, Erdős – Kálmán, Kiss, Fujsz (Reicheld, 77.) – Koller. Vezetőedző: Sárai György.

Makó FC: Weszelovszky – Lipták, Juhász, Grecsó, Lászik, Babolek (Podonyi, 88.), Varga, Busa (Magyar, 65.), Zsoldos, Gémes (Tóth, 61.), Tamaskó. Vezetőedző: Kolozsvári János.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram