Bíznak a jó folytatásban

LAPSZEMLE: Tegnap délelőtt hosszasan elbeszélgetett a szakmai stáb a játékosokkal, értékelték az eltelt időszakot, a mérkőzéseket, a megszerzett hat pontot. A PMFC vezetőedzője, Sárai György nem kesereg, örül az eddigi sikereknek, ugyanakkor bízik benne, hogy a folytatásban még eredményesebbek lesznek.

– Igen hosszú fejtágítót tartottak a csapatnak. El kellett beszélgetni a játékosokkal?

– A most lezárult hét hetes időszakot értékeltük, összekötve természetesen a vasárnapi mérkőzéssel – válaszolta Sárai György, a PMFC vezetőedzője. – Elmondtuk a játékosoknak, hogy mi hogyan látjuk a megszerzett hat pontot.

– Hogyan látják?

– Nem azon kell siránkozni, ami nincs, hanem örülni kell annak, ami van. Sikerként éljük meg, ugyanakkor az is igaz, hogy lehetne több is. Nem szabad szemet hunyni a hibáink felett. Négy, de ha bátrabban gondolkodunk, akár hét pontot is elvesztegettünk, ráadásul emiatt csak magunkat okolhatjuk. Nem csalt a bíró, nem volt rossz a pálya, csak rajtunk múlott. A folytatásban azon kell lennünk, hogy a következő hat meccsen több pontot szerezzünk ennél. Reméljük, hogy az elmúlt időszak tapasztalatai, kritikái, észrevételei felvértezik a csapatot annyi tudással, hogy sikeresebbek legyünk az előttünk álló hat fordulóban.

– A Makó elleni iksz, illetve elsősorban az első félidőben nyújtott játék elég vérszegény volt. Mi az, ami hiányzik a PMFC-ből?

– Azt tudni kell, hogy akiket leigazoltunk, zömében fiatalok, sok helyről jöttek, ráadásul eddig csak játszogattak, ennyi játékpercet nem nagyon kaptak. Mindegyikükben mocorog valami, kérdés, hogy mennyire tudják kihozni magukból azt, amire képesek: az edzéseken már látszanak jó dolgok, a meccseken viszont még nem annyira. És lassan kiderül az is, milyen karakterek, jellemek a srácok. Azt már megmutatták, hogy egy nálunk erősebb csapat ellen tudnak hajtani, egymásért küzdeni, s egy ellentámadásból esetleg gólt szerezni. De a hozzánk hasonló ellenfelekkel szemben jobban kellett volna dominálni, kezdeményezni. Erre még nem vagyunk képesek, ez látszott. Ebben előre kell lépnünk, s a támadójátékunkat hatékonyabbá kell tennünk. Ugyanakkor hozzá kell tennem, az itt lévők meggyőzték a stábot arról, hogy képesek a PMFC szintjén futballozni, méltóak a klub mezére. Ha továbbra is így dolgoznak, s képesek lesznek a kvalitásaikat felszínre hozni, akkor biztosan sikeresebbek leszünk.

– Erre vágynak a szurkolók, akik nem tágítanak a csapat mellől.

– Örülünk, hogy itt vannak, hogy támogatnak minket! Azért dolgozunk, hogy minél jobban rászolgáljunk a bizalmukra.

– Hat meccs, hat pont, közel két hónapos munka. Hogy érzi magát vezetőedzőként?

– Nagyon élvezem, jól érzem magam! Ez egy örömforrás számomra: mindig is edző szerettem volna lenni, illetve az is voltam, még ha az utóbbi két évben szakmai vezetőként is dolgoztam a PMFC-nél. Számomra ez egy nagy lehetőség, nagy megtiszteltetés, hogy ennél a csapatnál lehetek vezetőedző. Ennek megfelelően a legjobb tudásom szerint dolgozom. Bízom a stábban, a játékosokban, hiszem, hogy azt a célt, amit magunk elé tűztünk, elérjük, sőt, túl is tudjuk szárnyalni.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram