Férfiasabb játékra van szükség

LAPSZEMLE:  Az NB III-as bajnokság őszi szezonjának feléhez érkezett a PMFC labdarúgócsapata, az első 8 forduló tapasztalatairól kérdeztük a gárda rutinos kapitányát, Koller Krisztiánt.

Nem volt épp ideálisnak mondható a PMFC szezonkezdése, hiszen Sárai György tanítványai mindössze pár hetet tudtak együtt készülni a bajnoki rajtra és rögtön négy kemény mérkőzéssel indult számukra az NB III-as bajnokság. A piros-feketék ennek ellenére nem feltartott kezekkel futottak ki a pályára, amelynek meg is lett az eredménye.

– Előzetesen sokan arra számítottak, hogy mivel elvileg nálunk jobb játékoskerettel rendelkező csapatokkal kellett az első négy fordulóban megmérkőznünk, ezért negatívan jöhetünk ki ebből a helyzetből, de igyekeztünk mindig optimistán állni a dolgokhoz. Sokat dolgoztunk az edzéseken és azt gondolom, hogy ez két-három mérkőzésen a pályán mutatott teljesítményen és az eredményen is meglátszott, Iváncsáról sikerült elhoznunk a három pontot, a SZEOL-lal pedig döntetlent játszottunk például. Ezek után a meccsek után abban bíztam, hogy nem is lesz kérdés számunkra a bennmaradás, de az utána következő mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük – kezdte a PMFC egyik legrutinosabb játékosa, Koller Krisztián.

Pmfc Új- Szeol 0-30

A nyáron újjászervezett labdarúgócsapatba sok új játékos érkezett, külön köszönet jár a Paksi FC-nek, amely több labdarúgóval is segítette a pécsieket. Természetesen mindenki más fajta stílust hozott magával a piros-fekete gárdához, emellett fizikailag is mindenki más állapotban volt, így nem volt könnyű feladata Sárai Györgynek és a szakmai stábnak, hogy csapatot kovácsoljanak az egyéniségekből.

– Az elmúlt hetekben mindenki jól dolgozott, sokszor nagyon kevésen múlt csak a pontszerzés. Ebben a szezonban számunkra nem lesz egyik mérkőzésem sem könnyű, minden összecsapásra úgy kell készülnünk, mintha a Bajnokok Ligája döntőjét játszanánk. Egy valamit hiányolok néha, az pedig az a mentális plusz, ami több dolog miatt is hiányozhat. Egyrészt nem volt elég időnk a felkészülésre, másrészt pedig nagyon fiatal a csapat, a negyedik legidősebb játékos például 23 éves. Azt gondolom, hogy mindenkinek észre kell vennie, min tud változtatni és miben kell még fejlődnie, ha ez sikerül, az mindenképp jó irányba fogja vinni a csapatot – mondta a PMFC csapatkapitánya, akire NB I-es rutinja és több éves tapasztalata miatt is több feladat hárul.

Koller Krisztián úgy véli, hogy a csapatkapitányi karszalag viselése hálás és hálátlan feladat is egyben. Egyik oldalról megtisztelő számára, hogy a nevelőegyesülete felnőttcsapatának kapitánya lehet, ugyanakkor a sok egyéniségből nehéz igazi csapatot formálni, ám a vezetőséggel együtt azon dolgoznak, hogy ezzel ne legyen gond a Stadion utcában. A rutinos játékos szerint a következő fordulókban férfiasabb pécsi játékra lesz szükség, amely magával hozza majd a győzelmeket is.

Szöveg forrása: Pécsi Hírek. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu


Pontok kellenek!

A következő négy fordulóban nagyon fontos mérkőzések várnak a PMFC-re, ugyanis olyan ellenfelekkel találkozik, amelyek ellen lehet, sőt, muszáj pontot, pontokat szerezni. A következő körben például az utolsó előtti helyen szerénykedő Rákosmente KSK jön Pécsre, utána a hetedik helyezett, ámde az újonc Taksony SE-nél vendégeskedik Sárai György együttese, ezt követően érkezik a tizenkettedik pozíciót elfoglaló FC Dabas, majd utaznak a piros-feketék a tizennegyedik Paksi FC II.-höz. Ezeken a meccseken kötelező jó eredményeket elérni, különben kieső helyen telelhet a PMFC.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram