Fájó hazai vereség

A PMFC NB III-as labdarúgócsapata 4-1-re kapott ki a Rákosmente KSK elleni hazai bajnoki mérkőzésen.

Az NB III Közép-csoport 9. fordulójában a PMFC a Rákosmente KSK együttesét fogadta a Stadion utcában. A vasárnapi játéknap előtt a hazaiak a 13., míg a fővárosi vendégek a tabella 15. helyéről várták az összecsapást. Sárai György, a piros-feketék vezetőedzője ezúttal is csak a lelátóról figyelhette az eseményeket.

A mecsekaljaiak lendületesen kezdték a találkozót, többször is odakerültek a vendégek kapuja elé, ám a 16. percben a fővárosiak kihasználtak egy védelmi hibát, Lovász Bence pedig egy szélről beívelt labdát nagyon tisztán fejelt el Somogyi Máté mellett a háló bal felébe, 0-1. A pécsiek igyekeztek válaszolni a bekapott gólra, ám a kísérletek pontatlannak bizonyultak.

A félidő előtt viszont sikerült egyenlíteni. A 43. minutumban egy lendületes támadás során szinte körbejárt a labda a Rákosmente KSK kapuja előtt, végül Szellák Soma tudott eredményes lenni, aki szezonbeli második bajnoki gólját szerezte meg, 1-1! A lélektanilag jókor esett találatot követően jobb folytatásra volt előzetesen kilátás.

Nagy küzdelem zajlott a második játékrész elején, mindkét együttes gólra törően futballozott. Hazai szempontból viszont nem alakult jól a meccs, hiszen a 65. percben Vattai Balázs elképesztően nagy gólt rúgott 17-ről a bal felső sarokba, ezt pedig Somogyi Máté nem védhette, 1-2. Nem sokkal ezt követően esély nyílt az újabb egalizálásra, ami viszont elmaradt.

A bajok ezt követően sűrűsödtek, ugyanis a 76. percben Fellegi Nándor is szépségdíjas találattal növelte a vizitálók előnyét, míg a 88. minutumban Vattai Balázs szerezte meg önmaga második, csapata negyedik gólját a mérkőzésen. Ezzel alakult ki az 1-4-es végeredmény. A pécsiek szezonbeli első hazai győzelme tehát tovább várat magára.

Zsinórban harmadik veresége miatt a PMFC a 14. helyre csúszott vissza, míg az öt meccses sikertelen szériáját megszakító Rákosmente KSK kilépett a kiesőzónából, és a 13. pozícióból várhatja a folytatást. A pécsiek a következő fordulóban az 5. helyezett Taksony SE vendégeként lépnek pályára, ahol remélhetőleg sikerül kiküszöbölni a csorbát.

A mérkőzésről készült online közvetítést ITT olvashatja el.


NB III Közép-csoport, 9. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 450 néző. Vezette: Kovács Tamás.
PMFC – Rákosmente KSK 1-4 (1-1)
Gsz.: Szellák (43.), ill. Lovász (16.), Vattai (65., 88.), Fellegi (76.)
Sárga lap: Juhász (57.), Szellák (78.), ill. Kiss D. (38.)

PMFC: Somogyi – Valkovszki, Romic, Juhász, Varga (Reicheld, 81.) – Erdős, Szellák – Kálmán (Hanol, 68.), Kiss (Kesztyűs, 61.) , Fujsz – Koller. Edző: Szabados József.

Rákosmente KSK: Ordasi – Simita, Nyúl (Nagy , 72.), Balaskó, Lovász, Horváth (Györe, 88.), Vattai, Fellegi (Papp, 89.), Petrezselymes, Pálfalvi, Kiss D. Vezetőedző: Gálvölgyi István.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram