Kulcsár Árpád bízik az új trénerben

Névtelen

Mint ismert, múlt héten közös megegyezéssel távozott a vezetőedzői posztról Sárai György, aki a Rákosmente elleni hazai vereséget követően ajánlotta fel lemondását, amelyet a klubot működtető PSN Zrt. vezetősége a trénerrel történt személyes egyeztetés után elfogadott. Az NB III-as együttest az új edző kinevezéséig átmenetileg Kulcsár Árpád szakmai igazgató vette át, akinek irányításával a piros-feketék egygólos győzelmet arattak a Taksony vendégeként.

– Jelen helyzetben a pécsi labdarúgás és a PMFC sorsa a legfontosabb – kezdte Kulcsár Árpád. – Mindenki tisztában van a helyzetünkkel, Sárai György távozása után átvettem a csapat irányítását, ami azt gondolom, kötelességem volt. Viszont már akkor is azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembert a kispadra. Hat edző neve került szóba, közülük kettővel együtt végeztem a Pro-licences tanfolyamot, ketten pécsi kötődésűek, a másik két személy pedig az utánpótlásban teszi a dolgát.

IMG_7929

A PMFC szakmai igazgatója elmondta, a potenciális jelöltek száma végül különböző kritériumok alapján két főre csökkent: Jelena Richárdra, akinek vezetésével a PMFC U17-es együttese vezeti a bajnokságot, valamint Vas Lászlóra, az U19-esek trénére, aki pedig eddig egy döntetlen mellett hét győzelemmel a tabella harmadik helyén áll csapatával. Kulcsár Árpád német példával élve hozzátette, nyugaton bevett szokás, hogy jól teljesítő utánpótlásedzőt kérnek fel az első csapat vezetésére.

– A választás azért is esett Vas Lászlóra, mert van már tapasztalata a felnőtt fociban, dolgozott önállóan is, illetve legutóbb Bódog Tamás másodedzője volt a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál. Jó pár olyan korosztályos focistánk van, akik az U19 és a felnőtt együttes között ingáznak, ilyen szempontból a megbízott edző jobban ismeri a srácokat. Bízom benne, hogy Vas Lászlóval eredményes lesz az első csapat, már csak amiatt is, mert látom, hogy mellette nyár óta milyen fejlődési folyamaton ment át az U19-es csapat – folytatta Kulcsár Árpád.

Kulcsár Árpád végezetül reményét fejezte ki, hogy a PMFC megbízott edzőjével hasonlóan eredményes és előremutató utat járja be az NB III-as alakulat is. A szakmai igazgató bízik benne, hogy Vas László munkájával és segítségével a PMFC az őszi szezonból hátralévő öt, illetve a tavaszi idényből előrehozott egy bajnoki fordulóban megfelelő számú pontokat gyűjt, és ezáltal olyan helyen telel majd a felnőttcsapat, ami jó és megnyugtató alapként szolgál a további építkezéshez.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

Pmfc-Komlo_3-060

A számok mellettünk szólnak

A kiesés elől menekülő Várfürdő-Gyulai Termál FC látogat el április 8-án, szombaton a Stadion utcába. A 16:30-kor kezdődő találkozón a piros-feketék lesznek az esélyesek, de ...