Meccstörténelem: Paksi FC II. – PMFC

A PMFC október 28-án, vasárnap 13:30-kor Szekszárdon mérkőzik a Paksi FC II. gárdájával az NB III Közép-csoport 12. fordulójában. A Vas László vezette pécsiek nem először találkoznak a Duna-partiak második számú csapatával, amellyel eddig már négyszer összemérték tudásukat a bajnokságban.

Az összesített mérleg három pécsi győzelem, amelyből kettő a Stadion utcában, egy pedig Pakson született. Míg a paksiak csupán egyszer nyertek. Az eddigi négy párharc során kilenc gólt rúgtak a piros-feketék, a zöld-fehér mezesek pedig négyszer találtak be a mecsekaljaiak hálójába.

Az első egymás elleni tétmérkőzésre a 2016/2017-es bajnokság 13. fordulójában került sor a paksi stadionban, ahol hiába játszott mezőnyfölényben a PMFC, a baranyai csapat egy korai védelmi hiba, illetve a későbbi helyzetek rossz lejátszása miatt 1-0-ás vereséget szenvedett a tolnaiaktól.

A két klubcsapat közt lezajlott utolsó paksi csörte a tavalyi pontvadászat 20. fordulójában esett meg. Ez az összecsapás pécsi szempontból sokkal jobban sikerült, a vendégek Mojzer György góljával szerezték meg a vezetést, majd Károly Bálint duplájával állították be a 0-3-s végeredményt.

A pécsi labdarúgócsapat mindent egybevetve győzelemmel zárta a legutóbbi három Paksi FC II. elleni bajnoki mérkőzését. A most vasárnapi összecsapás egyik érdekessége, hogy nem Pakson, hanem Szekszárdon, a Városi Sport és Szabadidőközpontban rendezik meg.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram