Ellenfél-lesen: győzelemre készül a Paks

Az alsóházi rangadónak számító találkozó megnyerése mindkét csapat számára kulcsfontosságú lenne.

Nyár elején vette át a Paksi FC II. vezetőedzői posztját Tököli Attila, aki október 28-án, vasárnap először találkozik trénerként korábbi nevelőegyesületével, a PMFC labdarúgócsapatával az NB III Közép-csoport 12. fordulójában. Az egykori mecsekaljai közönségkedvenc gólvágót elsőként arról kérdeztük, mennyire élvezi munkáját a paksiak tartalék gárdájának élén.

– Teljesen más, mint pályaedzőnek lenni. Ez egy új feladat, új kihívásokkal. Jobban is tudnám élvezni, de egyelőre a csapatom játéka nem teljesen párosul az eredményességgel. Érdekes lesz a vasárnapi mérkőzés, már csak amiatt is, mert edzőként először találkozom a Péccsel – kezdte Tököli Attila. – Játékos pályafutásom során erre több példa volt. Jobb lett volna, ha ez a megmérettetés nem egy NB III-as mérkőzésen fordulna elő.

A korábban sokáig a Paksi FC NB I-ben szereplő együttese mellett másodedzőként tevékenykedő 42 esztendő szakember irányítása alatt a tolnai zöld-fehérek tartalékjai hazai pályán vereséggel nyitották a szezont, majd megverték az azóta megállíthatatlanul az aranyérem felé robogó Szentlőrincet. A Paksi FC II. eddigi összesített mérlege egy győzelem mellett három vereség, ugyanakkor hétszer pont nélkül maradt Tököli Attila csikócsapata.

– Azon kell változtatnunk, hogy ne rúgassunk az ellenféllel gólt. Minden olyan szituáció megtörtént velünk, amivel a másik csapatot segítettük ki. Gyakorlatilag jó pár meccsen saját magunkat vertük meg, máskor pedig nem tudtunk élni a győzelmi esélyeinkkel. Nem könnyű a helyzet, második csapatról beszélve nagyon sok az olyan fiatal, akik korábban csak az utánpótlásban játszottak. Nekik ez még egy hatalmas ugrás a felnőtt fociba. Jót tenne egy kis sikerélmény – tette hozzá a paksi tréner.

A vasárnap Szekszárdon pályára lépő Paksi FC II. és a PMFC csapata egyaránt a bennmaradásért játszik, mert amíg a tolnaiak hat ponttal a tizenötödik helyen állnak, addig a baranyaiak csupán négy pont előnnyel a tizenegyedik pozíciót foglalják el. Tököli Attila szerint bárki verhető a mezőnyben, így ha ki tudják küszöbölni a korábban vétett egyéni hibákat, akkor reális sanszuk lehet a Pécs elleni mérkőzés megnyerésére.

– A PMFC jelentős átalakuláson ment át a nyár folyamán, néhány rutinos labdarúgót leszámítva fiatalok alkotják a keretet. Vas László bő egy hete vette át a vezetőedzői posztot, a semleges pálya pedig nem lehet befolyásoló tényező. A szűkös lehetőségeket figyelembe véve a legjobb döntés született a meccs helyszínét tekintve. A Paks felnőtt csapata három hétig otthon játszik, kímélni kell a gyepet. Mint mindenki, úgy mi is mindenhol a győzelemre törekszünk – mondta végül Tököli Attila.

Fénykép: paksifc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram