Ezúttal csak kapufáig jutottunk

Az NB III Közép-csoport 12. fordulójának alsóházi rangadóján a PMFC gólnélküli döntetlent játszott a Paksi FC II. vendégeként Szekszárdon. Tököli Attila vasárnapi kezdőjében ezúttal három, a tolnai zöld-fehérek NB I-es csapatához tartozó játékos, Nikházi Márk, Bartha László, valamint az élvonalbeli pályafutását korábban Pécsen kezdő Kővári Róbert is helyett kapott. Ezzel szemben Vas László, a mecsekaljaiak trénere több meghatározó focistájára sem számíthatott sérülés miatt.

Az összecsapás hazai helyzettel kezdődött, majd a 2. perc végén Péter Bence közeli lövését Borsos Vilmos testtel ütötte ki szögletre. Nem sokkal később Kővári Róbert egy lapos átlövéssel tesztelte Somogyi Mátét, aki azonban vetődve könnyedén megfogta az érkező labdát. Pörögtek az események, a 6. minutumban Kálmán Szilárd készülődött szabadrúgáshoz nagyjából 25 méterre a paksi kaputól. A pécsi középpályás bal alsóba tartó labdáját ellenben bravúrral kivédte a hazai hálóőr.

Négy perccel később Kiss Krisztián átadását követően Péter Bence tüzelt kissé balról, a tizenhatos vonaláról, de a paksiak tartalék együttesének kapusa ismét hárítani tudott. A 13. percben aztán egy ellentámadás során Kiliti Róbert ívelt balról a hosszú irányában, ahol két paksi játékos is érkezett, de Molnár Dominik a vendégkapu helyett bevetődő csapattársába rúgta a játékszert. Sajnos nem sokkal ezután a vendégek közül Kiss Krisztián maradt lent egy ártatlan szituációt követően a gyepen.

A napokban a 19. születésnapját ünneplő mecsekaljai középpályásnak az első diagnózis szerint a bokaszalagja sérült meg, így aztán hosszasabb kihagyás várhat rá. Kiss Krisztiánnak ezúttal kívánunk mielőbbi felépülést! A meccs korai periódusában Vas László ezért kényszerű cserét hajtott végre és egy másik játékszisztémára állította át tanítványait. A tiszta piros szerelésben játszó pécsiek így is támadtak becsülettel, miként a pályaválasztók is igyekeztek gólra törően futballozni.

Közel fél órányi játékot követően egy szabálytalanság miatt a baranyaiak tizenhatosának bal felének közeléből végezhettek szabadrúgást a zöld mezesek. A remek lehetőséget azonban nem sikerült értékesíteniük, ugyanis Nikházi Márk a jobb kapufa mellett csavarta el a labdát. A félidő előtt nem sokkal a Pécs kapufájának jobb felső sarkát találták el a tolnaiak, a szünetig pedig már nem igazán alakult ki veszélyesebb szituáció sem, így aztán 0-0-s állással mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően Koller Krisztián passzából a kapuval szemben érkező Szellák Somához került a labda, akinek 14-ről megeresztett lövése irányt változtatott az előtte összezáró hazai védőkről. Percekkel később Koller Krisztián szerezhette volna meg a vezetést, de pont a lövése előtt pattant fel a nem túl jó pályán a labda, így aztán löketét kiütötte Borsos Vilmos, majd az ismétlést Fujsz Richárd is elhibázta, de csak is azért, mert egy hazai játékos szögletre tudott menteni az utolsó pillanatban.

Az 55. minutumban Fujsz Richárd szerzett labdát a kezdőkör közepén, s indította a baloldalon felrobogó Varga Tamást, akinek beadása tökéletesen szállt a tizenegyes pontnál érkező Koller Krisztiánhoz, a PMFC csapatkapitányának jobb lábbal leadott lövése nyomán a labda ellenben a jobb kapufa tövén csappant, majd pattant ki a mezőnybe egy paksi játékoshoz. Bár volt a továbbiakban is lehetősége a vizitálóknak, ennél közelebb nem igazán kerültek a gólhoz a második félidő hátralévő részében.

Pedig az egymással megmérkőző csapatok feladták a másiknak a leckét, a két kapusnak többször is közbe kellett avatkoznia a második játékrész során. A találkozó hajrájában Kálmán Szilárd sarokrúgását követően a korábban cserekényt pályára lépő, nem mellesleg az U19-es csapatból erre a meccsre felkerülő Gellén Dávid fejelt nem sokkal a paksi kapu fölé. Betalálhatott volna vendégrészről a szintén csereként beszálló Reicheld Alex is, de Borsos Vilmos mellett nem tudta elhúzni a labdát.

Végeredmények tehát maradt a 0-0-s döntetlent, amelynek egyik csapat sem örülhetett igazán. A Paksi FC II. 7 ponttal maradt a 15. helyen, míg a PMFC 11 megszerzett pontjával továbbra is a 14. pozícióban állomásozik. A Vas László vezette baranyaiak a harmadosztályú bajnokság következő, 13. fordulójában hazai környezetben lépnek pályára. A pécsiek november 4-én, vasárnap 13:30-kor a Kecskeméti TE csapatát fogadják a Stadion utcában. Számítunk ezúttal is a drukkerek támogatására!


NB III Közép-csoport, 12. forduló
Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont, 150 néző. Vezette: Szalai László.
Paksi FC II. – PMFC 0-0 (0-0)
Sárga lap: Kővári (27.), Nikházi (55.), Süvöltős (66.), Opavszky (93.), ill. Kálmán (28.), Fujsz (58.), Pinczés (60.)

Paksi FC II.: Borsos – Berdó (Kovács L., 75.), Molnár, Nikházi (Kovács E., 71.), Horváth, Opavszky, Kővári, Kiliti, Bartha, Nagy, Süvöltős. Vezetőedző: Tököli Attila.

PMFC: Somogyi – Hanol, Romic, Erdős, Varga (Gellén, 78.) – Kálmán, Koller, Szellák, Kiss (Pinczés, 18.) – Fujsz (Reicheld, 84.), Péter. Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: Molnár Gyula/paksifc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram