Meccstörténelem: Hódmezővásárhely – PMFC

Vasárnap 13:30-kor, az NB III Közép-csoport 14. fordulójában ötödik alkalommal lép pályára a Hódmezővásárhelyi FC ellen a PMFC gárdája. Az összesített mérleg a mecsekaljaiak számára kedvező, az egymás elleni párharcokból háromszor a piros-feketék kerültek ki győztesként, egyszer pedig döntetlen született.

Az eddigi négy találkozó során a pécsiek összesen nyolc gólt rúgtak a sárga-kékeknek, a hódmezővásárhelyiek pedig csak kétszer találtak be a pécsi kapuba. Hódmezővásárhelyen pályára lépve a baranyaiak négyszer voltak eredményesek, ebből egy öngól volt a vendéglátók részéről, míg a házigazdák csak egy találatot szereztek.

A csongrádiak otthonában két összecsapás fejeződött be ebben a párosításban, ami egyszer döntetlennel, legutóbb pedig pécsi sikerrel ért véget. Az első mérkőzést 2017. február 19-én, az NB III Közép-csoport 19. fordulójában vívták a felek a vásárhelyi stadionban, ahol a rendes játékidő 1-1-es döntetlennel ért véget.

Legutóbb az előző bajnokság során találkozott a két gárda egymással, idén április 22-én, a 24. játéknapon a PMFC helyzetei ellenére nem tudott betalálni az első félidőben, majd a fordulást követően tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak, az emberelőnyt pedig Károly Bálint váltotta gólra.

Nem sokkal a vezetés megszerzése után Sólyom Csaba is a kiállítás sorsára jutott, ám a pécsieket ez nem különösen zökkentette ki, ráadásul nem sokkal ezután Koller Krisztián révén tovább növelték előnyüket a vendégek, majd pedig a hosszabbítás során Károly Bálint állította be a 0-3-as végeredményt.

A PMFC a hétvégén szeretné megtartani veretlenségét a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapatával szemben, ennek tudatában utaznak el a pécsiek az őszi NB III-as idény utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésére, amelyen remélhetőleg ismét eredményesen szerepelnek.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram