A nehézségek ellenére a győzelem a cél

Több játékos sérülés miatt nem tudja vállalni a hétvégi játékot, így még több fiatal juthat játéklehetőséghez Hódmezővásárhelyen.

Közel egy csapatra való játékosára nem számíthat a hétvégi Hódmezővásárhelyi FC elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen Vas László, a PMFC vezetőedzője. A pécsi védelemből hiányzik Banjac Nikola, aki korábban térdműtéten esett át, Pinczés Ákos betegségből tért vissza a napokban. Továbbra is sérüléssel küzd Valkovszki Péter, míg Kiss Krisztián a Paks II. ellen szenvedett szalagszakadást, Kesztyűs Máté és Jerkovic Marko sem bevethető, miként Loch Péter, illetve a csapatkapitány, Koller Krisztián játékára sincs sok esély.

Ennek fényében komoly fejtörést okoz a piros-feketék NB III-as trénerének a hétvégi kezdőcsapat összeállítása. Vas László ugyanakkor bizakodó a november 11-én, vasárnap 13:30-kor kezdődő Hódmezővásárhelyi FC elleni összecsapás kapcsán. A szakember elmondta, ahogy az elmúlt fordulóban, úgy most is számít a fiatalok játékára, ez esetben a PMFC U19-es labdarúgócsapatának tehetséges labdarúgói kapnak esélyt a bizonyításra.

A felnőtt együttes vezetőedzőjének szilárd meggyőződése, hogy aki lehetőséget kap majd a pályán, az minden tőle telhetőt megtesz a győzelem érdekében. A pécsieknek fontos lenne a három pont elhódítása az NB III Közép-csoport 14. fordulójában. Ugyan a mecsekaljai gárda egy hónapja veretlen a bajnokságban, legutóbbi három tétmérkőzését ellenben döntetlennel zárta. A Csongrád megyeiek a tabella 16. helyén állnak, míg a PMFC pedig jelenleg a 14. helyről várja a hétvégi összecsapást.

A sárga-kékek a legutóbbi játéknapig egyedüliként nyeretlenek voltak a mezőnyben, ám Szűcs Róbert tanítványainak Makón sikerült megszakítaniuk rossz szériájukat. Mérlegük az említett 1 győzelem mellett 5 döntetlen, valamint 7 vereség. Az eddigi 13 forduló során csupán 8 gólt rúgtak, míg a saját hálójukból 23-szor kellett kihalászniuk a labdát. Az idei szezonban otthon még nem nyertek a vásárhelyiek, ellenben ötször pontot mentettek, négyszer viszont kikaptak. Pályaválasztóként négy lőtt, illetve tizennégy kapott találatnál járnak.

Mint arról már beszámoltunk, a november 11-én, vasárnap 13:30-kor kezdődő Hódmezővásárhelyi FC – PMFC bajnoki mérkőzésre a vendégszurkolók csak előzetes regisztráció alapján léphetnek be. A rendező klub csupán 40 darab vendégjegyet biztosít, mely a beérkezett regisztrációk sorrendjében kerül értékesítésre, egységesen bruttó 600 forintos áron. A regisztrációt, mely tartalmazza a nevet, a születési dátumot és a lakcímet, 2018. november 9-én 20:00 óráig van lehetőség elküldeni az info@hfc1912.hu e-mail címre.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram