Győzött a PMFC Hódmezővásárhelyen

Az NB III Közép-csoport 14. fordulójában a PMFC szezonbeli utolsó idegenbeli mérkőzése alakalmával a sereghajtó Hódmezővásárhelyi FC vendégeként lépett pályára. Vas László, a piros-feketék vezetőedzője ezúttal is egy közel fél csapatnyi játékosát kénytelen volt sérülés miatt mellőzni, így az első keret tagjai mellett az U19-es baranyai gárda fiatal tehetségei is bevetésre várakoztak.

A találkozót az ezúttal tiszta piros szerelésben játszó vendégek kezdték jobban, akik már a 3. percben bevették a sárga-kék csíkosok hálóját. Kálmán Szilárd szabadrúgását követően a megcsúsztatott labdát Juhász György fejelte a hazaiak hálójába, ám Kovács Tamás játékvezető les miatt nem adta meg a találatot, az ítélet helyességét pedig a pécsi mezőnyjátékosok sem firtatták.

Negyed órányi játékot követően a házigazdák egy szemfüles próbálkozással igyekeztek veszélyeztetni. Geiger Norbert távolról emelt kapura. Elképzelése nem volt rossz, mert a PMFC felnőtt gárdájának bajnoki kezdőjében első ízben debütáló Kovács Benedek eléggé kint állt kapujából, ugyanakkor a gyorsan visszahátráló 18 esztendős pécsi hálóőr ujjheggyel szögletre tudott menteni, még mielőtt nagy baj kerekedett volna.

A folytatásban a baranyaiak igyekeztek tovább rohamozva előnyt szerezni, ugyanakkor sokszor rossz döntéseket hozva nem sikerült megfelelően lejátszani a tizenhatos környéki helyzeteket. Vásárhelyi oldalról nem igazán alakult ki komolyabb lehetőség az első félidőben, ami nagyban a pécsi védelemnek volt köszönhető. Végül aztán kicsivel több, mint negyvenöt percnyi játékot követően 0-0-lal mehettek pihenőre a felek.

Vas László tanítványai a szünetben rendezték a soraikat, ráadásul alig indult útjára a labda a második félidőben, a PMFC megszerezte a vezetést. A 46. minutumban Fujsz Richárd tört előre, majd a játékszert Gellén Dávid tette át a hosszún érkező Kálmán Szilárd elé, aki betört jobbról a tizenhatosra, majd éles szögből leadott lövése nyomán a labda a hazai háló jobb felében kötött ki, 0-1.

Álomszerű második félidei kezdést követően tovább dominálták a mecsekaljaiak, igaz, a mezőnyben igen komoly küzdelem zajlott, ami miatt darabossá vált a játék. Aztán a 61. percben meglepetésre egyenlíteni tudott Szűcs Róbert alakulata. Egy bedobást követően ide-oda került a labda, végül Geiger Norbert fordult és tört vele kapura, lapos lövése pedig valahogy utat talált a pécsi hálóba, 1-1.

Ezt követően megélénkül a találkozó a lelátón helyet foglaló publikum legnagyobb örömére. Percekkel az egalizálást követően Kálmán Szilárd szögletéből a hosszúnál érkező Danijel Romic ziccerben fejelte el a labdát a HFC kapuja előtt keresztben. Nem sokkal után pedig a 19. életévét frissen betöltő Varga Tamás tüzelt, gólba tartó löketét azonban óriási bravúrral hárítani tudta Varga Gábor hálóőr.

A kitartó lendületnek és lelkesedésnek azonban nem maradt el pécsi oldalról a jutalma, hiszen a 70. percben ismét megszerezték a vezetést a piros mezesek. Egy szabadrúgást Kálmán Szilárd csavart be balszélről a hosszú felé, ahonnan pedig Erdős Gábor egy nem mindennapi mozdulattal, védője mellől tudott közelről eredményes lenni. Emiatt aztán húsz minutummal a rendes játékidő vége előtt megint a PMFC állt nyerésre, 1-2.

Érthető módon Juhász Györgyék kezdeményeztek továbbra is, a Koller Krisztián hiányában a csapatkapitányi karszalagot viselő játékos is közel állt ahhoz, hogy ő is feliratkozzon a gólszerzők névsorára, csakhogy életerős lövését hárítani tudta a vásárhelyi kapus. Tíz perccel a meccs vége előtt Kovács Benedek vágta előre a labdát Kálmán Szilárdnak, aki középre centerezett, Fujsz Richárd tekerése pedig alig tévesztette el célját.

A PMFC végül megtartotta előnyét és 2-1-re legyőzte a Hódmezővásárhelyi FC csapatát idegenben. Sikerüknek köszönhetően a pécsiek felléptek a 13. pozícióba, míg a vásárhelyiek maradtak a tabella utolsó helyén. Ami a bajnoki folytatást illeti, a PMFC számára is két bajnoki találkozó van hátra az idei esztendőből. November 17-én, szombaton 13:00 órakor a Kozármisleny FC, november 25-én pedig a Dunaújváros látogat a Stadion utcába.


NB III Közép csoport, 14. forduló
Hódmezővásárhely, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Kovács Tamás.
Hódmezővásárhelyi FC – PMFC 1-2 (0-0)
Gsz.: Geiger (61.), ill. Kálmán (46.), Erdős (70.)

Hódmezővásárhelyi FC: Varga – Geiger, Komáromi, Szabó Cs., Szabó M., Hrabovszki (Gyüre, 35.), Mezei, Katona (Kecskeméti, 84.), Vass (Győrfi, 64.), Jankelic, Bódai. Vezetőedző: Szűcs Róbert

PMFC: Kovács – Hanol, Romic, Erdős, Varga – Fujsz, Juhász, Szellák (Széles, 89.), Kálmán – Gellén (Katona, 69.), Péter (Pataki, 84.). Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: oldalvonal.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram