Hibátlanul zárták az őszt a pécsi öregfiúk

Több mint ötször annyi gólt rúgtak az alapszakaszgyőztes pécsiek, mint amennyit kaptak az őszi idényben.

A PMFC öregfiúk labdarúgócsapata százszázalékos mérleggel végzett a Baranya megyei I. osztály B-csoport alapszakaszának első helyén. A piros-feketék a mezőnyben egyedülálló módon mind a tíz őszi bajnoki találkozójukat megnyerték, ráadásul a pécsiek büszkélkedhetnek a legjobb gólkülönbséggel is, hiszen negyvenkilenc rúgott találatuk mellett csak kilencet kaptak.

Az örökifjú mecsekaljaiak a 2018-as alapszakasz nyitómérkőzésén 3-2-re győzték le hazai pályán a csoportban legnagyobb riválisnak számító Komlói Bányász gárdáját. Pataki Tamásék a folytatásban 1-0-ás sikert értek el a Hosszúhetényi SE vendégeként lejátszott ki-ki összecsapáson. Ezt követően pedig 7-1-re ütötték ki a Magyarszék Helyi Ipar ÖFC-t.

A pécsiek a továbbiakban kétszer is idegenben léptek pályára, s mindkét vendégként megvívott találkozójukat sikeresen teljesítették: a Pellérd SE-t 4-1-re, a Kökény FC-t 5-1-re verték meg. A sikersorozatnak azonban itt sem volt vége, a Szalánta SE csapatát 6-1-gyel küldték haza az alapszakasz-győzelemre hajtó PMFC-sek, majd 5-0-ra nyertek a Pécsváradi Spartacus SE ellen.

A piros-feketék november elején 5-0-ás diadalt arattak a Sántos SE öregfiúk alakulat fellett, hogy aztán az utolsó előtti fordulóban 4-1-re nyerjenek a DDGáz Pécsbánya vendégeként. A végig gólerős mecsekaljaiak az utolsó fordulóban igazán odatették magukat, a Stadion utcában 10-2-re végeztek a Merenye SE ellen, ezzel pedig hibátlan mérleggel biztosították be az alapszakasz elsőséget.

Külön érdekesség, hogy a pécsiek öt sikerrel vett hazai bajnokijuk során harmincegy rúgott gólig jutottak és csak hatszor kapott gól miatt kezdőrúgást végezniük. Vendégként szintén remekül teljesítettek a piros-feketék, akik öt idegenben lejátszott forduló alatt összesen tizennyolc gólt értek el, míg Retkes Gábor kapuját csupán háromszor tudták bevenni a riválisok.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram