Érdekes statisztikák az őszi szezonról

Az őszi szezonban jól hajráztak a PMFC labdarúgói, akik tizenhat meccs alatt négyszer voltak eredményesek az utolsó tizenöt percben – ELEMZÉS.

Hétmeccses veretlenségi sorozatának köszönhetően a középmezőnyben zárta az NB III Közép-csoport 2018-as őszi szezonját a PMFC gárdája. Mindehhez hozzátartozik, hogy felemás időszakon van túl a pécsi labdarúgócsapat, hiszen korábban edzőváltás, az utolsó fordulókban pedig sérülések is nehezítették a felkészülést, ám végül sikerült elmozdulnia a kiesőzónából. Vas László a lejátszott tizenhat meccsből hat alkalommal irányította a gárdát, amellyel tíz pontot szerzett, így a korábbi tíz összecsapás során kiharcolt kilenc ponttal összesítve jelenleg tizenkilenc ponttal a tizedik helyen áll a PMFC.

A szokásoknak megfelelően szezonvégi visszatekintő sorozatunkban elsőként a mecsekaljaiak által bevitt találatokat vizsgáljuk, mégpedig úgy, hogy a megszokott módon negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet. Ebből kiderül, hogy az első tizenöt minutumban két esetben szereztek gólt a baranyaiak, akik a 16-30. perc között ellenben csak egy alkalommal zörgették meg az ellenfél hálóját. A 31-től a 45. perc között pedig két pécsi akció fejeződött be góllal. Az első játékrészek során összesen ötször tudtak eredményesek lenni a pécsiek.

Pmfc Új- Szeol 0-42

A második félidőkben sikerült ezt is valamelyest felülmúlni, Kálmán Szilárdék ugyanis kilenc gólt lőttek az ellenfelek nagy bánatára. Mindezt úgy, hogy a 46-tól a 60. perc között két esetben szomorították el vetélytársukat. A 61-75. játékperc közötti időben viszont háromszor mattoltak, végül a 76-90. perc között négy ízben tréfálták meg ellenlábasukat. Ezeket mind összeadva tizennégy rúgott gólt kapunk, ami az előző szezonokhoz képest ugyan szerényebb, ám a csapat nem is a korábbi években elvárt célokkal vágott neki a mostani bajnoki pontvadászatnak.

Érdekesség, hogy a tabella negyedik helyén telelő Dunaújváros együttese csupán két találattal szerzett többet ugyanennyi forduló alatt. Végezetül még annyit az őszi idényről, hogy a csapatnak tizenhat bajnokijából hatszor nem sikerült gólt szereznie. Mindegyik másikon azonban egy, vagy annál több találatot vitt be. A PMFC házi góllövőlistáját Kálmán Szilárd vezeti négy góljával. Őt követi a sorban Kesztyűs Máté, Koller Krisztián és Danijel Romic, akik egyaránt két-két gólt lőttek, míg Erdős Gábor, Fujsz Richárd, Kiss Krisztián, illetve Szellák Soma egy-egy találattal segítette a csapatot az eredményes szerepléshez.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram