Nívós tornán aratott sikert az U12-es csapat

A Főnix Kupa döntője rengeteg izgalmat hozott, ám a pécsieknek kötélből voltak az idegeik és megnyerték a büntetőpárbajt és a tornát.

A PMFC 2007-es születésű focistáiból álló U12-es labdarúgócsapata múlt hétvégén Székesfehérváron vett részt a hagyományosan ilyenkor esedékes Főnix Kupán. A nem kevesebb mint tizennégy csapatot felvonultató egész napos megmérettetésen a piros-feketék remekül kezdték csoportküzdelmüket, hiszen 4-0-ra legyőzték a Szent Pál Akadémiát, a Komárom ellen 5-0-ra, a Gyirmót ellen 6-0-ra, a Budapest Honvéd ellen pedig 1-0-ra győztek, míg a Mészöly Focisuli SE-vel szemben belefért az 1-1-es döntetlen, valamint a Szombathelyi Haladás elleni 3-2-es vereség is.

Deli Balázs távollétében a Máté Győző vezette mecsekeljai U12-esek az elődöntő során a házigazda Főnix Gold FC-vel találkoztak, amely ellen az ifjú pécsiek remek játékkal párosulva 2-0-ra győzedelmeskedtek. A döntő összecsapáson a baranyaiaknak sikerült megszerezniük a vezetést a Kecskemét ellen, ám ellenfelünk egyenlíteni tudott, így a szabályoknak megfelelően büntetőpárbaj várt a felekre. Az egész napos focizás végére a játékosokon kissé érezhetőek voltak a fáradság jelei, ugyanakkor a PMFC-sek így is jobbak voltak és végül 2-1-re végezve elhódították a tornagyőzelmet.

Az aranyérmes helyen záró PMFC U12-es labdarúgócsapatának névsora: Kátai-Urbán Marcell (K), Supák Máté (K), Jásper Botond, Juhász Péter, Kaszás Bálint, Kolesznyikó Ármin, Lévai Dávid, Pál Barna (Csk), Pálfalvi Roland, Vétek Bence. Vezetőedző: Deli Balázs. Megbízott edző: Máté Győző. A torna válogatottjába három pécsi játékos: Jásper Botond, Juhász Péter, valamint Pál Barna került be.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen nívós kupán vezényelhettem az U12-es csapatunkat. A gyerekek hozzáállása, küzdeni tudása, mentalitása példaértékű volt az egész nap folyamán. E mellé kimagasló egyéni teljesítmények párosultak kapuban és mezőnyben egyaránt, így megérdemelten nyerték meg ezt a rangos tornát. Az egész csapatnak óriási gratuláció jár – mondta büszkén Máté Győző, a PMFC U12-es gárdájának megbízott edzője.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram