A PMFC belevágott a munkába

Névtelen

LAPSZEMLE: Pörögtek a lábak a kellemes, már-már tavaszias időben. A PMFC NB III-as labdarúgócsapata tegnap kora délután megtartotta idei első edzését, Vas László legénysége tavasszal szeretne majd feljebb lépni a tabellán.

„Hadd menjen!” – eresztette ki a hangját Vas László a PMFC műfüves pályájának közepén. A srácok belevágtak a munkába, útjára indult a labda, pörögtek a lábak, a szakvezető pedig pillanatokig maradt csak csendben. Folyamatosan adta az instrukciókat, ha kellett, biztatta a srácokat, ha pedig kiszúrt valami javítanivalót, felhívta rá a figyelmet.

Beindult az élet a PMFC-nél. Az NB III. Közép csoportjában az őszi szezont a tizedik helyen záró piros-feketék láthatóan nagy elánnal vágtak bele a felkészülésbe. Szükség van a jó munkára és arra, hogy mindenki mindent beleadjon, mert a kieső helyek még nagyon közel vannak: a tizennegyedik helyezett Makótól csak négy pontra van a PMFC. Vagyis tavasszal igyekezni kell, irány felfelé!

– Amennyire az anyagi lehetőségeink engedik, szeretnénk erősebbé tenni a keretet – mondta lapunknak Kulcsár Árpád, a PMFC szakmai igazgatója. – Ha ez sikerül, akkor mindenképpen feljebb kell lépnünk. Ugyanakkor azt nem szabad elfelejtenünk, hogy az elején még inkább hátrafelé kell figyelnünk.

16pmfclp1-900x600

Mindenki abban bízik, hogy az idő előrehaladtával inkább az előttük állókra kell majd fókuszálnia a PMFC-nek. Az már biztos, hogy a keretben lesznek változások, távozók ugyanis már akadnak.

– Reicheld Alex, Pinczés Ákos, Szellák Soma, Nikola Banjac, Marko Jerkovics és Loch Péter sem nálunk folytatja – tudtuk meg Vereby-Csethe Bence sajtófőnöktől. – Hat próbajátékosunk viszont már van, itt edz nálunk többek között Futó Zsombor, aki a Siófokkal az NB II.-ben szerepelt, valamint az a Geiger Norbert, aki a Hódmezővásárhely színeiben gólt lőtt ellenünk ősszel.

A piros-feketék tegnap rögtön ebéd után, 13 órakor találkoztak, s a vezetőség részéről Kulcsár Árpád és az operatív igazgató, Győri János, valamint a szakmai stáb tartott egy kis beszédet, eligazítást az öltözőben. Bemutatták többek között a próbajátékosokat, továbbá ismertették a felkészülési programot. Aztán jöhetett az első edzés, amely nyilván inkább amolyan rávezető jellegű volt, de lazsálni semmiképpen sem lehetett. Persze a java, a kőkemény meló majd a jövő héten jön – akkor bizony fel kell kötniük az alsóneműt Kolleréknek!


Mini edzőtábor lesz a jövő héten

A piros-feketék ezen a héten napi egy edzéssel készülnek, ma pedig különböző felméréseken vesznek részt a játékosok. A jövő héten mini edzőtábor szerepel a programban: a csapat ugyan nem megy el sehova, de hétfőn, kedden és szerdán már kora reggel, 7 órakor összejön a keret, hogy egy kiadós futás után együtt reggelizzen, aztán edzés, közös ebéd, majd egy újabb tréning szerepel az „étlapon”. Az első felkészülési mérkőzést január 26-án, szombaton (11.00) tartják, amikor is a Tolna megyei I. osztályban szereplő Majost látják vendégül.


Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló. Fotó: Löffler Péter

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

MG

Jobban hasonlított egy rögbimeccsre

A PMFC zsinórban hét győztes mérkőzést követően 0-0-s döntetlenre végzett a Mórahalom VSE vendégeként az NB III Közép-csoport 12. fordulójában. A lefújás után Márton Gábor, ...