3-2-re legyőzte horvát ellenfelét a PMFC

S1600002

A Vas László vezette piros-feketék eddigi legerősebb ellenfelüket legyőzve továbbra is hibátlanok a felkészülés során.

Szerdán a horvát másodosztályú NK BSK Bijelo Brdo gárdájával csapott össze hatodik téli felkészülési mérkőzésének alkalmával a PMFC. A több helyzetet is kidolgozó pécsiek a találkozó 40. percében kerültek előnybe, miután a vendégek kapusa egy ártalmatlannak tűnő hazaadást követően elvesztette a labdát, az érkező Kálmán Szilárd pedig élt a ziccer lehetőséggel, 1-0.

A mecsekaljaiak a fordulást követően tovább tudták növelni előnyüket. Az 53. minutumban egy labdaszerzést követően Geiger Norbert tört lendületesen kapura, majd a védők gyűrűjéből kibújva a háló bal felébe helyezte a játékszert, 2-0. Nem sokkal később, 66. percben pedig Koller Krisztián értékesítette magabiztosan a játékvezető által jogosan megítélt büntetőrúgást, 3-0.

A jó erőt képviselő horvát gárda a mérkőzés végén közelebb tudott zárkózni, a 73. percben a kék-sárgák közül Popovic szépített, végül a 83. minutumban Ilic talált be a hazai hálóba, kialakítva a 3-2-es végeredményt. Vas László tanítványaira a hétvégén újabb edzőmeccs vár, február 16-án, szombaton 10:30-kor a Baranya megyei I. osztály listavezetőjét, a Pécsváradi Spartacus SE-t látják vendégül.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai edzőpálya, 50 néző. Vezette: Zierkelbach.
PMFC – NK BSK Bijelo Brdo 3-2 (1-0)
Gsz.: Kálmán (40.), Geiger (53.), Koller (66. – büntetőből), ill. Popovic (73.), Ilic (82.)

PMFC: Kovács – Valkovszki, Romic, Erdős, Hanol – Kónya, Koller, Oliveira, Kálmán – Juhász L., Geiger. Cserék: Somogyi, Fujsz, Futó, Varga, Péter, Kondor, Kesztyűs. Vezetőedző: Vas László.


– Ezúttal egy komolyabb edzőpartnerrel találkoztunk, akik ellen a csapat hozzáállásban és játékban is próbált minden tőle telhetőt megtenni. A mérkőzés több eleme is tetszett, de akadnak javításra szoruló dolgok. Mindenesetre a fiúk mentalitásával és magával a végeredménnyel is maximálisan elégedett vagyok – mondta a találkozót követően Vas László, a PMFC vezetőedzője.

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

LOF_0639

Ezzel a góllal vertük a Szekszárdot

A PMFC 1-0-ra tudott nyerni Tolna megyei riválisa otthonában, így továbbra is első helyen áll az NB III Közép-csoportban. A mérkőzésről a TV8 Sport készített ...