Győzelem a listavezető ellen

Komoly skalpot gyűjtött be a PMFC, amely hazai közönség előtt 1-0-s sikert aratott az éllovas Szentlőrinc SE felett.

Az NB III Közép-csoport 22. fordulójának rangadóján a PMFC labdarúgócsapata a november óta veretlen, egyúttal a táblázat első helyén álló Szentlőrinc SE gárdáját látta vendégül a Stadion utcában. A két baranyai együttes vasárnap délutáni összecsapására szép számmal látogattak ki a futballbarátok, akik a jó iram ellenére kevés helyzetet láthattak az első félórában.

Nem sokkal utána viszont Kesztyűs Máté szabadrúgását követően veszélyeztettek a pécsiek, majd pár perccel később Geiger Norbert lőtt kapura 14-ről, Hajagos Tamás azonban megfogta a középre tartó labdát. A félidő zárásaként Sili Lukát ugratták ki, a vendégek támadójának lövése azonban a felső kapufát talált telibe, így 0-0-s állással mehettek pihenőre a felek.

A második játékrész 58. minutumában létszámfölényben támadtak a vendégek, Sili Luka lövését Kovács Benedek tolta ki szép védéssel szögletre. A folytatásban inkább lehetőségekkel, mintsem helyzetekkel rukkoltak elő a játékosok, rangadóhoz mérten főleg a küzdelem dominált a pályán, s egymás hibáit igyekeztek kihasználni a csapatok.

A 76. percben aztán Fujsz Richárd tizenhatoson belüli bukatásért tizenegyest ítélt Németh Ádám játékvezető. A büntetőt a 79. minutumban Koller Krisztián értékesítette, aki a jobbra vetődő Hajagos Tamás mellett a háló bal felébe vágta a labdát, 1-0. Ez pedig egyúttal három pontot ért a PMFC-nek, amely a sereghajtó Makó FC-t követően az éllovas Szentlőrinc SE-t is legyőzte.


NB III Közép-csoport, 22. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Németh Ádám.
PMFC – Szentlőrinc SE 1-0 (0-0)
Gsz.: Koller (79. – büntetőből)

PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Katona, Erdős – Valkovszki (Kálmán, 46.), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Fujsz, 58.) – Koller, Geiger (Péter B., 90.). Vezetőedző: Vas László.

Szentlőrinc SE: Hajagos – Harsányi, Havas, Bodó, Németh – Temesvári (Vojnics, 60.), Nikics, Fenyvesi (Milikics, 82.) – Sili, Keresztes (Hleba, 70.), Tihanyi. Vezetőedző: Turi Zsolt.


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram