Döntetlen a Szekszárd ellen

A hazai pályán játszó PMFC hamar vezetést szerzett a Szekszárdi UFC ellen, de a vendégek büntetőből elért góljukkal pontot tudtak rabolni a Stadion utcából.

Az NB III Közép-csoport 23. játéknapján a PMFC hazai pályán fogadta a Szekszárdi UFC gárdáját. Vas László, a pécsiek vezetőedzője nem változtatott a Szentlőrinc elleni győztes kezdőcsapatához képest, ráadásul a piros-feketék már a 3. percben megszerezték a vezetést. Kesztyűs Máté lövésénél ugyan még óriásit védett Lékai Soma, de a kipattanót Geiger Norbert közelről a hálóba rúgta, 1-0!

Az élvezhető iramú és színvonalú mérkőzésen a pécsiek akarata érvényesült, igaz a vendégek is gólra törően futballoztak. Negyed óra elteltével Koller Krisztián készítette le a labdát a középen érkező Geiger Norbertnek, akinek lendületből leadott kapáslövését a vendégek kapusa lábbal tudta hárítani. Kicsivel később Koller Krisztián próbálkozott, de középre tartó labdáját megfogta Lékai Soma.

A 38. percben a kispadok környékén labdát szereztek a vendégek, majd Hegedűs Márkot indították a társak, aki balról betört a tizenhatoson belülre, Katona Levente viszont szabálytalanul buktatta a támadót. A jogosan befújt büntetőt Arena Ármin értékesítette, Kovács Benedek ugyan jó irányba vetődött, de a labda így is utat talált a jobb alsó sarokba, 1-1.

Az egyenlítő találatot követően a hazaiak nem vesztegették a szünetig hátralévő időt és folytatták támadójátékukat. A 40. minutumban Valkovszki Péter került ziccerbe, de a vendégeknek sikerült szögletre menteniük a pécsi játékos elől, aki nem sokkal ezután De Oliveira Ayrton beadását csúsztatta meg fejjel, Lékai Soma azonban résen volt és megfogta a kapu felé tartó labdát.

A fordulást követően továbbra is a baranyaiak domináltak, s rögvest óriási helyzetet hagytak ki. A 48. percben Geiger Norbert közeli lövése centikkel suhant el a bal alsó sarok mellett. Valamivel később Kesztyűs Máté nézte ki a jobb alsó sarkot, Lékai Soma azonban óriási bravúrral kitolta a gólba tartó labdát. Hazai lehetőségekben a második játékrész folytatásában sem volt hiány.

Vas László tanítványainak több sansza is volt a vezetés újbóli megszerzésére, ám a hősiesen, nem egyszer öt védővel játszó szekszárdiak végül állták a nyomást. Gyakorlatilag hiába borult fel a pálya a piros-feketék javára, a zsinórban két győztes bajnoki mérkőzést követően a PMFC labdarúgócsapatának ezúttal kénytelen volt megelégednie a Szekszárdi UFC elleni 1-1-es döntetlennel.


NB III Közép-csoport, 23. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Katona Balázs.
PMFC – Szekszárdi UFC 1-1 (1-1)
Gsz.: Geiger (3.), ill. Arena (38. – büntetőből)

PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Katona, Erdős – Valkovszki (Kálmán, 46.), Oliveira (Péter, 71.), Futó, Kesztyűs (Fujsz, 79.) – Koller, Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Szekszárdi UFC: Lékai – Károly, Füredi, Turi (Major, 93.), Lékó (Tóth, 74.), Márton, Arena, Dudás, Kvanduk, Budai, Hegedűs (Dombi, 81.). Vezetőedző: Kvanduk János.


Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram