Megérdemelt győzelem Rákosmentén

Vas László tanítványai 2-1-es idegenbeli győzelmet arattak húsvétvasárnap a Rákosmente KSK vendégeként.

Az NB III Közép-csoport 24. fordulójában a PMFC az utóbbi időben szintén jó eredményeket elérő Rákosmente KSK otthonába látogatott. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, majd a vendég piros-feketék a találkozó 16. percében megszerezték a vezetést. Egy támadás végén Erdős Gábor tizenöt méterről ballal lőtte ki a bal alsó sarkot. Ordasi Gergő már hiába vetődött el, a hosszú alsóba tartó labdát nem tudta hárítani, 0-1.

A baranyaiak öröme nem tartott sokáig, hiszen nem sokkal ezután egyenlíteni tudott a hazai gárda. A 21. minutumban egy baloldali oldalszabadrúgást Balaskó Csaba ívelt be a vendégek kapuja elé, a labda átszállt szinte mindenki felett, majd az ötös magasságában Vattai Balázs tette bele a lábát a játékszerbe, ami aztán a bal kapufáról jutott a hálóba, 1-1. Az első félidő hátralévő részében komolyabb helyzet már egyik oldalon sem adódott.

A második félidő több izgalmat és lehetőséget tartogatott magában. Az 59. percben Kovács Benedek mentett óriásit, rögvest utána pedig ismét a baranyaiak kerültek előnybe. A 60. minutumban Geiger Norbert adott be élesen jobbról, a rövidnél érkező Koller Krisztián pedig higgadtan a léc alá pörgette a labdát, 1-2. A PMFC csapatkapitányának ez volt egyébként már a hatodik góljai az idei bajnoki szezon során.

A hátralévő közel félórában inkább a vizitálók előtt adódtak ígéretesebb lehetőségek, akik pontosabb és higgadtabb játék esetén akár még nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna. A lefújásig tehát nem változott a találkozó állása, a PMFC megérdemelt sikert ért el a Rákosmente KSK otthonában. A folytatásban Vas László együttese a Taksony SE-t fogadja, április 28-án, vasárnap 16:30-tól a Stadion utcában.


NB III Közép-csoport, 24. forduló
Budapest, Rákosmente, 200 néző. Vezette: Rúsz Márton.
Rákosmente KSK – PMFC 1-2 (1-1)
Gsz.: Vattai (21.), ill. Erdős (16.), Koller (60.)

Rákosmente KSK: Ordasi – Simita, Horváth G. (Bányai, 85.), Balaskó, Kokenszky, Aranyos, Horváth B., Korozmán (Lucz, 61.), Villányi, Vattai, Kiss D. (Horváth P., 66.). Vezetőedző: Gálvölgyi István.

PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Katona, Erdős – Valkovszki (Varga, 78.), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Kálmán, 61.) – Koller, Geiger (Péter, 87.). Vezetőedző: Vas László.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram