Újabb fontos lépést tett előre a PMFC

Bő fél óra alatt három gólt szerzett a PMFC és ezáltal megérdemelt győzelmet aratott az FC Dabas otthonában.

Az NB III Közép-csoport 26. fordulójában nehéz mérkőzés várt a jó formában lévő PMFC labdarúgócsapatára, amely az 5. helyezett FC Dabas vendégeként lépett pályára. A szakadó esőben zajló találkozót nagyon motiváltan kezdték Vas László tanítványai, akik már a 2. percben magukhoz ragadták a vezetést. De Oliveira Ayrton lövését még blokkolták ugyan a hazaiak, ám a felszabadított játékszer Valkovszki Péter elé került, aki állítás nélkül szenzációsan lőtte külsővel a labdát 17-ről a jobb felső sarokba. A dabasi kapusnak esélye sem volt hárítani, 0-1.

A korán szerzett pécsi gól megadta az alaphangját az összecsapásnak, a vendég baranyaiak pedig a továbbiakban is kitűnő támadószellemben futballoztak. A 24. percben ráadásul sikerült megduplázniuk az előnyüket a vizitálóknak, Kálmán Szilárd oldalszabadrúgását a kapunak háttal álló Valkovszki Péter csúsztatta fejjel Scheilinger György hálójába, 0-2. Sőt, a 32. percben bebiztosították sikerüket a piros-feketék, egy mintaszerű támadás végén Geiger Norbert szerezte meg a PMFC harmadik találatát, 0-3.

A fordulást követően sem akadozott a piros-feketék játéka, ám a 48. minutumban Kesztyűs Máté találatát les miatt érvénytelenítették. Az 57. percben Eördögh Levente fejelt a vendégháló bal alsó sarkába, de a gólt Németh Réka nem adta meg, mert előtte szabálytalanságot látott. Rögvest utána Kovács Benedek hárította remekül Csendes Péter közeli ziccerét. A nehéz talajú pálya a mecsekaljaiak feküdt jobban, akik többször is veszélyt jelentettek a dabasiakra nézve, újabb gól viszont már nem született.

A PMFC megérdemelt vendégsikerével immár hat meccs óta veretlen, ebből ötöt megnyert, s feljött a tabella hetedik helyére, ráadásul Vas László alakulata egy pontra megközelítette a 6. és az 5. helyen holtversenyben tanyázó Budapest Honvéd-MFA II.-t, illetve az FC Dabas gárdáját. A piros-feketék a következő fordulóban hazai pályán folytatják a bajnokságot, május 12-én, vasárnap 17:00 órakor bennmaradásért küzdő Paksi FC II.-t fogadják a Stadion utcában.


NB III Közép-csoport, 26. forduló
Dabas, FC Dabas Sporttelep, 300 néző. Vezette: Molnár Réka.
FC Dabas – PMFC 0-3 (0-3)
Gsz.: Valkovszki (2., 24.), Geiger (32.)

FC Dabas: Scheilinger – Földes (Szántó, 12.), Csendes, Eördögh, Fritz, Fitos, Molnár, Erős, Sándli (Balanescu, 57.), Crkvenjakov (Reisz, 85.), Szenes. Vezetőedző: Erős Károly.

PMFC: Kovács – Valkovszki (Varga, 78.), Romic, Erdős, Katona – Kálmán (Kiss, 74.), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Juhász, 82.) – Koller, Geiger. Vezetőedző: Vas László.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram