Meccstörténelem: Kozármisleny FC–PMFC

46348664_2065897310097839_5653962095973105664_n

A pécsiek eddig öt alkalommal játszottak idegenben bajnoki mérkőzést vasárnapi ellenfelükkel, a Kozármisleny FC-vel.

Nem először, és minden bizonnyal nem is utoljára keresztezik egymás útját a PMFC és a Kozármisleny FC gárdái, ám a felek nyolcszor egy osztállyal feljebb, az NB II-ben vívtak meg egymással. A harmadosztályban pedig három meccs fejeződött be ebben a párosításban. Az összesített mérleg a mindkét helyszínen lejátszott bajnoki találkozókat figyelembe véve is a pécsieknek kedvez, akik nyolc győzelem és két döntetlen mellett csupán egyszer kaptak ki a mislenyi kék-fehérektől.

Szűkítve a kört, a kozármislenyi stadionban öt egymás elleni bajnoki csata fejeződött be eddig, négy az NB II keretein belül, míg a legutóbbi párharc az NB III Közép-csoport 2017/18-as pontvadászatában volt. A vendégként pályára lépő piros-feketék ezek során háromszor nyertek, egyszer döntetlenre végeztek, egy ízben viszont a szomszéd város labdarúgói győztek. A pécsiek hétszer voltak kapura eredményesek, míg a vendéglátó mislenyiek csupán négyszer találtak be a mecsekaljai hálóba.

Az első Kozármisleny-Pécs mérkőzésre 2008. március 22-én került sor. Persze, ehhez az is kellett, hogy az előző idényben a piros-feketék kiessenek az NB I-ből, míg a kék-fehérek történetük során először nyerték meg az NB III-at. A 19. fordulóban a mislenyi pálya körül összegyűlt közel ezerötszáz néző előtt a pécsieknek Szabados József góljával sikerült megszerezniük a vezetést, sajnos azonban tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Tóth István találatával egyenlítettek, és pontot mentettek a hazaiak, 1-1.

Mivel csupán a csalódást keltő hatodik helyen zárta a 2007/08-as másodosztályú idényt a PMFC, a következő szezonban ismét összetalálkoztak a felek. A második egymás elleni idegenbeli rangadón a mecsekaljaik fontos sikert arattak Róth Antal irányításával. Az NB II Nyugati-csoport 17. játéknapján, 2009. március 14-én a pécsi együttes első gólját Wittrédi Dávid szerezte nem sokkal a második félidő elején, a három pont elhódítását pedig Lovrencsics Gergő biztosította be a hajrában, 0-2.

A 2009/10-es NB II-es bajnokság 11. fordulójában ismét Kozármislenybe látogatott a PMFC. A derbi pikantériájaként az is szolgált, hogy a piros-feketék a második, míg a kék-fehérek a tabella harmadik helyéről várták az összecsapást. A találkozó elején több vendéglehetőség is kimaradt, mígnem hazai oldalról Kollega Krisztián talált be fejjel egy szögletet követően, fél óra után a vizitálók közül Lovrencsics Gergő egyenlített, de később Fabinho fejese három pontot ért a Mislenynek, 2-1.

A sorban negyedik, egyúttal utolsó NB II-es Kozármisleny-Pécs bajnoki összecsapásra 2010. augusztus 21-én került sor idegenben. A bajnoki címre hajtó piros-feketék a 2. fordulóban, ha nem is szép játékkal, de megérdemelten hódították el a győzelmet. A vizitálók előtt több lehetőség is adódott, ám gólt nem látott a közönség az első játékrész során. A fordulást követően még jobban beszorította ellenfelét a Pécs, majd egy védhetetlen Lovrencsics Gergő találattal nyert a Kozármisleny ellen, 0-1.

Az idény végeztével a PMFC visszakerült az NB I-be, így a két csapat ezt követően évekig nem találkozott, de volt idő, amikor a szomszédvár csapata szerepelt magasabb osztályban, emiatt egészen tavalyig nem került sor újabb Kozármisleny-PMFC derbire. 2018. március 21-én, az NB III Közép-csoport 17. fordulójában 1-2-re győzedelmeskedtek a pécsiek. Horváth Adrián és Károly Bálint góljára csupán Tóth Márk tudott válaszolni, így aztán a legutolsó baranyai derbi piros-fekete sikerrel ért véget.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

fb_dabasgyon

Ősszel minden összejött ellenük

Papíron könnyű mérkőzés következik a PMFC-nek az NB III Közép-csoport 32. fordulójában. Márton Gábor vezette, jelenleg második helyezett labdarúgócsapatunk május 20-án, szombaton 18:00 órától a ...