Pakson játszotta első edzőmeccsét a PMFC

Az NB III Közép-csoport 2019/2020-as szezonjára készülő PMFC szombaton az NB I-es Paksi FC vendégeként játszotta le első nyári felkészülési mérkőzését. A Vas László vezette piros-feketék lendületesen kezdték az összecsapást, többször is eljutottak a tolnaiak tizenhatosáig, ám a vezetést a házigazdák szerezték meg a 20. percben. Ekkor Fejős kapott egy pontos keresztlabdát, majd a balról érkező Hahn elé tálalt, a támadó pedig a hálóba vágta a játékszert. A pécsiek ezzel szemben csak helyzetekig, illetve kapufáig jutottak a nagy melegben megrendezett edzőmeccs első félidejében.

A fordulást követően mindkét vezetőedző alaposan átszervezte csapatát, majd a szürke mezes paksiak az 54. minutumban létszámhátrányba kerültek. Osváth kapott piros lapot a játékvezetőtől a gólra törő játékos visszarántásáért. A baranyaiak a folytatásban többször is jó helyzetbe kerültek, igaz a próbálkozásokat nem tudták gólra váltani. Ellenben Tomiszlav Szivics együttesének sikerült megdupláznia vezetését a hajrába. A 85. percben Böde kapott egy pontos keresztlabdát, majd erejét kihasználva betört a tizenhatosra jobbról és szorongatott helyzetből a kapuba vágta a játékszert.


Felkészülési mérkőzés
Paks, Paksi FC Stadion, 100 néző.
Paksi FC – PMFC 2-0 (1-0)
Gsz.: Hahn (20.), Böde (85.)

Paksi FC: Rácz, Kővári, Zachán, Gévay, Bobál, Egerszegi, Molnár, Báló, Fejős, Pál, Hahn. Cserék: Nagy G., Osváth, Lenzsér, Fejes, Bor, Windecker, Papp, Cseke, Bartha, Remili, Böde, Kesztyűs, Szendrei. Vezetőedző: Tomiszláv Szivics.

PMFC: Helesfay – Kónya, Rácz, Koronics, Németh – Szabó, Geiger, Nikic, Kesztyűs – Juhász, Hegedűs. Cserék: Kovács – Sági, Horváth, Gajág, Katona – Bailo, Koller, Bohata, Tihanyi – Lemac, Gellén. Vezetőedző: Vas László.


– Nehéz héten vagyunk túl, amely során nagyon intenzíven dolgozott a csapat. Éppen emiatt sem várható el, hogy rögtön az első felkészülési mérkőzésen olyan játékot nyújtson a gárda, amelyre a bajnokságban szükség lesz. Ettől függetlenül abszolút elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. A célját elérte az összecsapás, próbálkoztunk különböző játékelemekkel, voltak újonnan érkezett játékosok. Próbáljuk levonni a megfelelő konzekvenciákat és csináljuk tovább az alapozást heti két edzőmeccsel. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságra ütőképes csapatunk lehessen – nyilatkozta Vas László, a PMFC vezetőedzője.

Fénykép: paksifc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram