A feljutásra hajt Grabant Bence

A 23 esztendős, több poszton is bevethető támadó a szlovén másodosztályú Lendva együttesétől érkezett a PMFC-hez.

Ismét egy ízig-vérig támadószellemű labdarúgó érkezéséről számolhatunk be a PMFC-nél, mégpedig a szepetneki Grabant Bence személyében. A 1996. május 6-án, Nagykanizsán született focista az NTE 1866 MÁV, illetve az UFC Nagykanizsa fiataljai között pallérozódott, majd 14 évesen került az Illés Akadémiához. A szombathelyi zöld-fehérek között 16 évesen játszott az NB III-ban, míg 18 esztendős korában a másodosztályban, illetve később az élvonalbeli bajnokságban is kipróbálhatta magát a Nyíregyháza és az MTK elleni találkozók erejéig.

A több poszton is bevethető támadó ezt követően egy évig Sopronba, valamint egy szezonon keresztül Dorogon szerzett tapasztalatot. Észak-magyarországi állomáshelyein összesen 45 NB II-es találkozón szerepelt. 2017-ben aztán kínálkozott számára egy lendvai kitérő, aminek köszönhetően az NK Nafta 1903 gárdájában kötött ki. A szlovén másodosztályban két szezont játszott, ráadásul a kék-fehérekkel egyszer sikerült dobogós helyen végezni. Grabant Bence mindezek ellenére úgy érezte, ismét itthon akarja folytatni pályafutását.

Grabant Bence másolata

– Nyáron nem a feljutást célozták meg Lendván, ezért inkább vissza akartam kerülni a magyar foci keringésébe. Itthon több NB II-es ajánlatom is volt, ugyanakkor nem akartam a kiesés ellen harcolni, sem pedig kiegészítő szerepet betölteni. A PMFC megkeresése viszont nagyon vonzó volt, hiszen mindenképpen stabil játékosként szeretnék bajnoki címre hajtani. Pécsen egyaránt motivált csapattársak vesznek körül, akiknek céljuk, hogy jövőre magasabb osztályba kerüljünk a klubbal – árulta el a 23 éves Grabant Bence, aki saját bevallása szerint felkészülten várja a bajnoki nyitányt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram